Pages

Tuesday, July 27, 2010

outdoor activity yang besh gile!!!

assalamualaikum...


huh...mari rapat2..aku nk cerita nie..hari jumaat mgu lepas aku pergi camping kepimpinan pelajar under faculty accountancy...actually camp tu untuk class rep..tapi disebabkan takde orang yang nak pergi aku pun kena lah jadi wakil kelas..lagipun aku bukan pegang jawatan pape tapi ntah aku memang suke activity lasak..


sebenarnye pada minggu lepas aku kena balik rumah sebab hari sabtu bertarikh 23/07 adalah besday abah aku..ahmad fuaad bin hassan..hehe..selamat hari tua abah..then hari sabtu malam pulak mak buat kenduri arwah..kakak dan abang2 aku sume dah plan nk blek rumah nk celeb besday abah aku...tapi aku sorang jek xbalik...arghh..tension gak r..kepala pening nak mampus fikir nak g  camping ke tak..tapi nak tak nak aku kena pergi camp tu lepas aku tnya mak aku..mak kate pergi je lah..kenduri nie takpe..huu..sede je...so...!!


aku pergi lah pada hari jumaat tuh...lpas kelas tros pack barang2 baju2..cukup lah bawak ala kadar bukan nk pergi jalan2 ke ape..fist day smpai je mmg dah rase happy..msok je lorong nk g tmpt camp tuh dah jmpe kubur..huu...pastu bas masuk lg dalam hutan...pelosok hutan..npk lah tasik yang besar gile dengan air yang wrne hijau biru2 gitu..ahh..nyaman gile...

macam budak sekolah jek..hahaha


smpai2 je fasi dari Dr Forest(abg yus) bg taklimat then suro pasang khemah..selepas solat mgrib kteorg kumpul..then makan..lpas tuh mula lah pilih sape jg penghulu dengan penghulu wati..dengan jawatan2 laen sepanjang camping tuh..selepas tu kteorg diberikn kepada 4 kumpulan..pilih sape ketua kumpulan n penolong..aktiviti seterusnya kteorg kne hafal sume name budak2 yang pergi camp tuh..ade lah dalam 60 org..




kumpulan burung hantu




kumpulan merak merah


kumpulan garuda


kumpulan eagel eyes..kumpulan aku niehh..



mmg payah r nak hafal..lpas tu sorg2 kne sebut name2 tuh..wlpun mcm seksa gile nak hafal tapi dengan activiti hafal name tuh dah buat kteorg rapat sebab kteorg dah kenal antara 1 sama laen..kalo pape just pgil name..mse camping tuh xde timbul aku senior or junior..yang ade hanye lah team mates..mmg rapat sgt kteor..bukan je kt group je rapat dengan group laen pun rapat..mmg seronok gile..


camping kteorg nie mmg lebih kpada water confident so sepanjang 3 hari tuh kteorg dalam air jek..masuk utan cket pastu masuk paya, lumpur, gan parit yang sejuk nak mampus...lepas tuh seharian main kayak..buat rafting pakai kayak..mmg pengalaman baru lah bila kteorg berdiri atas kayak ramai nak stabilkn diri n kayak ble atas air..macam2 dapat belajar...pengalaman yang tak dapat aku lupekan n paling best yelah bile buat night walk dengan kene tolak dalam tasik yang dalam tnpa jaket keselamatan n hampir lepas..hahaha!!




lepas aktiviti kte mandi tasek ramai2!!





mase night walk tuh biase lah kne tutup mate dgn kain then mule2 jalan gan group but then abg2 tuh suro jalan sorg berdasarkn tali yang d pegang...ramai budak2 takut..smpai bce surah2..ade yang buat amal jariah lah malam tuh...ble tak nmpk mule la jalan langar pokok..haha!!mmg kelakar gile..paling kelakar ble konon2nye ade hantu dok kacau2..aku still buat muke bodo..kawan aku jadi penghuluwati cakap abg2 tuh bengang gan aku sebab xde respon ble kne kacau..hahaaha!!aku bole gelak ble dorg kacau aku..haha!!cian...maaf lah abg2 ye aku nie bukan xtakut antu takut..tapi ntah nape ntah mmg xrase takut lah plak..bole tdo lak tuh mse die kaco2..haha!!


aku senyum sorg2 abg tuh suro aku mengucap lak..haha!cuak aku dah kne sampuk..padahal....tahan gelak nk mampus...haha!!chill jek...mase kne tolak masuk tasik tuh..sume pelajar kne buat macam tuh..air pulak xde dalam lagi....aku nie dah lah pendek...xreti berenang lak tuh...mase terjun tuh tahan nafas..try tolak badan ke atas..dah dapat keatas abg yus hulur lah tangan konon2 nak tarik naek atas blek..tapi die lari2kn tgan tuh ke atas n bawah kiri kanan aku yang xreti berenang nie makin lame makin tengelam...dah penat lame2 aku tros tengelam..selamat lah aku tekad try tolak badan aku keatas cket then baru lah abg tuh ulurkn jaket keselamatan ataupun BA..huh....


mmg pengalamn yang best gile..!!!sumpah xmenyesal pergi camping...mmg suke sgt dpt buat activiti mcm tuh..huhuhu...best!!aku ade pic cet2 mase camping tuh..kalo nak tgok sume usha lah facebook aku keyh.....



last day..tgkap pic byk2...

sape nk usha pic bole tgok kt fesbuk key...

nota kaki: arghhh skg nie aku dah gelap gile mcm org africa..tzamina2 eh eh..haha!!tapi mak aku ckp aku dah mcm anak org negro..huaaa!!!kalah anak orang keling..duhh..itam sgt nie..ahhhhhhhhhhh


assalamualaikum

7 comments:

syAzAnA said...

woo. bestnya, bile lah pulak aku nak g camping niee. huhu. excited nieee. hehe

~mAsItAh fUaAd~ said...

hahaha!pergi jangan tak pergi..mmg best giel..fasi2 pun spoting nak mampuss

cik panadol said...

syoknye dapat g camping...tp parents tak kasi g atas sebab2 tertentu...

~mAsItAh fUaAd~ said...

cik panadol..nape xkasi..ade penyakit ke?aku ade asma tp redah je

xazryx said...

wwwo .da lame x pegi tmpt2 camni .skrg asyik bz je .

Zulfahmi Abidin said...

1st.kalau dady you bace nie kecik ati dye..ape lah ckp org tua mcm tuh.2nd banyak nyer burung2..hehehe..3. Kalau activiti mcm nie mmg la itam..so budak itam budak itam budak itam.ahhahahaha..

psst: jangan la gune short form lagi.ssah la nak bace....



Entry terbaru Fahmie:
¶ Orang Asli Pra-Melenium
¶ Kesian Kat Nenek
¶ Perempuan Dan Tudung Saji
¶ Keretapi Express

~mAsItAh fUaAd~ said...

hahaha!!my dad rock jek..tp mst lah family i rase sede sbb 1 sorg je ank die tak balik uma...i pun sede gak..tp nk wt mcm ne..tanggungjawab sbgai anak dan tanggung jawab sebagai pelajar i kne tanggung..so i have to bear with it...

later i caleb alone with mu dad k..hehe...

short form?xdapat nk d'elakkn lah..but i will try to improve..hihi