Pages

Thursday, July 29, 2010

sesi phycology bersama abg kim...?!!aku dah gile ke???

assalamualaikum...





sesi phycology dengan abg kim??sape ntah abg kim nie?doktor ke??adakah aku nie  sakit mental?wooott....wooott...bukan okeyh...ok meh aku kenakkan siapa abg kim tue...abg kim atau lebih dikenali sebagai norhakim marzuki anak kelahiran selangor membesar di penang, menetap di kedah dan belajar di negeri sembilan..hahahhaa!!merantau je abg kim nie kn...


aku kenal abg kim nie mase aku pergi camping last week...dah bce x entry aku tu?kalo blom klik cni (camping besh gile!!)..abang kim ni salah seorang fasi..ade pengalaman dalam merekrut orang kot...no id kalo xsilap lah an 1513 ke 1514..haha!!aku pun tak faham sangat...nak dijadikan cerita abg kim nie boleh bace personaliti seseorang...so kadang2 ape yang kite rase atau kite alami atau perangai kte yang orang lain tak tau abg kim dah bole tau...


so..aku pun cube2 lah nak wt sesi phycology gn abg kim..mane lah tau abg kim tipu ke an..hehe..


abg kim: adik anak ke brapa?? suka warna apa?? suka pedas x?? hobi??


aku: erm...ank ke 6..suke byk wrne..kdg2 pink..kdg2 ungu..kdg2 hijau..tapi skg   
       nie suke wrne itam putih mcm wrne lembu..sgt suke itam putih..suke mkn 
       pedas tp xleh sgt sbb gastrik..hobi..on9 gan borak..bce buku ke..buang 
       mase..haha..update blog...


abg kim:  Jenis yg pemendam perasaan,suka cube menda bru,akan usaha apa 
              sahaja demi mendapat apa yg diingini,peramah,pilih kawan,x bnyk  
              sahabat,suka percaya pada org, ingat x,dlu pnah nangis pasal dilukai 
              ek. . . .


dalam hati aku...uihhh....biar betik...betul kot..aku memang orang macam tu...peramah tapi tak banyak sahabat..terlebih peramah lah kot...suka percaya pada orang tapi selalu kecewe..


aku:  hahaha!betul2..mmg penah nangis sbb dilukai..dlu2 sbb bf..skg nie sbb   
        kawan2 gan benda2 kecik..tapi  orang masih kuat lg...hah...lg 1 abg 
        lupe..org tak lembut mcm perempuan laen..org mcm tomboy...lg ape abg 
        bole tau pasal org?


abg kim:  Mmg r,sbb mas nk tunjukkan pada suma org yg mas mampu berdiri 
              atas kaki sendiri,waima apa pn yg trjadi, tabah dalam apa pn 
              rintangan,tp slalu di pandang serong sekeliling,walhal kita dah buat  
              yg terbaik untuk semua..


hurm..macam mane abg kim bole tau nie...aku memang respect gile abg kim..dia boleh tau ape aku rase sekarang ni...


aku:   betul tuh.....erm....nape ntah ade je orang tak puas hati...penat jge hati 
         orang, hati mas xde org nk jage...lg abg ape lg abg nk bgtau..kehidupan   
         sosial org?pape lah


abg kim:  Are u smoker?


aku:  nope...gile ape perempuan smoke....siyes mmg tak smoke


abg kim:  Bgs, IQ test je td, ok, bro mmg suka test org,
              yg hairan.., dari dulu sampai sekarang apa yg mas buat semua tak  
              sepenuhnya demi mas sendiri. . . Semua demi org di sekeliling,
              dik nk bahagiakn org pn ada btsnya...


dang!!dush!!!amik kaw masitah...huhu..setepek aku kene..memang betul pun..aku lebih pentingkan kawan-kawan...ape yang dorang mintak insyaAllah aku ikot atau tunaikan...hurm..


aku:  hurm...dah tu mesti lah jage hati orang laen...kalo tak nt susa..erm...kalo  
        bole nk buat semua orang happy..tak nak sede2..tak nak susakn 
        orang..tak nak sakitkan hati orang...tapi...hurm...


aku lg:  hurm...abg...kawan orang cakap orang bermuke2..tapi lagi sorang 
           cakap orang nie tak ade bermuke2..cakap direct..jujur jek...huuu..mane 
           satu nie..orang pun pening...


abg kim:  Ko ni jenis yang tak hipokrit, cakap terus je, tapi ko jarang berfikir  
              apa yang ko cakap, sampai terlepas cakap pun ada. .


aku....huhuhu...terdiam lah...betul lah ape abg kim ckp...aku ni maen cakap je..kadang-kadang tak fikir ape orang punye perasaan..dah selalu sangat bergaul dengan lelaki yang kurang tacing aku pun ikot perangai dorang jadi kurang tacing2 nie....


perbualan seterusnya dah meyimpang jauh dari perkara asal...haha!!pasal personal..biase lah kan..ade je bende nak tnye..umo bpe..awek sape..duduk mane...haha!!sesi phycology jadi sesi interview dan suai kenal..hahaha!!


okeyh lah..setakat nie jek aku nak cakap...


"orang yang cemerlang mempunyai fikiran yang tenang dan hati yang bersih...."


renung-renung kan dan selamat beramal....


assalamualaikum...



















Tuesday, July 27, 2010

outdoor activity yang besh gile!!!

assalamualaikum...


huh...mari rapat2..aku nk cerita nie..hari jumaat mgu lepas aku pergi camping kepimpinan pelajar under faculty accountancy...actually camp tu untuk class rep..tapi disebabkan takde orang yang nak pergi aku pun kena lah jadi wakil kelas..lagipun aku bukan pegang jawatan pape tapi ntah aku memang suke activity lasak..


sebenarnye pada minggu lepas aku kena balik rumah sebab hari sabtu bertarikh 23/07 adalah besday abah aku..ahmad fuaad bin hassan..hehe..selamat hari tua abah..then hari sabtu malam pulak mak buat kenduri arwah..kakak dan abang2 aku sume dah plan nk blek rumah nk celeb besday abah aku...tapi aku sorang jek xbalik...arghh..tension gak r..kepala pening nak mampus fikir nak g  camping ke tak..tapi nak tak nak aku kena pergi camp tu lepas aku tnya mak aku..mak kate pergi je lah..kenduri nie takpe..huu..sede je...so...!!


aku pergi lah pada hari jumaat tuh...lpas kelas tros pack barang2 baju2..cukup lah bawak ala kadar bukan nk pergi jalan2 ke ape..fist day smpai je mmg dah rase happy..msok je lorong nk g tmpt camp tuh dah jmpe kubur..huu...pastu bas masuk lg dalam hutan...pelosok hutan..npk lah tasik yang besar gile dengan air yang wrne hijau biru2 gitu..ahh..nyaman gile...

macam budak sekolah jek..hahaha


smpai2 je fasi dari Dr Forest(abg yus) bg taklimat then suro pasang khemah..selepas solat mgrib kteorg kumpul..then makan..lpas tuh mula lah pilih sape jg penghulu dengan penghulu wati..dengan jawatan2 laen sepanjang camping tuh..selepas tu kteorg diberikn kepada 4 kumpulan..pilih sape ketua kumpulan n penolong..aktiviti seterusnya kteorg kne hafal sume name budak2 yang pergi camp tuh..ade lah dalam 60 org..




kumpulan burung hantu




kumpulan merak merah


kumpulan garuda


kumpulan eagel eyes..kumpulan aku niehh..



mmg payah r nak hafal..lpas tu sorg2 kne sebut name2 tuh..wlpun mcm seksa gile nak hafal tapi dengan activiti hafal name tuh dah buat kteorg rapat sebab kteorg dah kenal antara 1 sama laen..kalo pape just pgil name..mse camping tuh xde timbul aku senior or junior..yang ade hanye lah team mates..mmg rapat sgt kteor..bukan je kt group je rapat dengan group laen pun rapat..mmg seronok gile..


camping kteorg nie mmg lebih kpada water confident so sepanjang 3 hari tuh kteorg dalam air jek..masuk utan cket pastu masuk paya, lumpur, gan parit yang sejuk nak mampus...lepas tuh seharian main kayak..buat rafting pakai kayak..mmg pengalaman baru lah bila kteorg berdiri atas kayak ramai nak stabilkn diri n kayak ble atas air..macam2 dapat belajar...pengalaman yang tak dapat aku lupekan n paling best yelah bile buat night walk dengan kene tolak dalam tasik yang dalam tnpa jaket keselamatan n hampir lepas..hahaha!!




lepas aktiviti kte mandi tasek ramai2!!





mase night walk tuh biase lah kne tutup mate dgn kain then mule2 jalan gan group but then abg2 tuh suro jalan sorg berdasarkn tali yang d pegang...ramai budak2 takut..smpai bce surah2..ade yang buat amal jariah lah malam tuh...ble tak nmpk mule la jalan langar pokok..haha!!mmg kelakar gile..paling kelakar ble konon2nye ade hantu dok kacau2..aku still buat muke bodo..kawan aku jadi penghuluwati cakap abg2 tuh bengang gan aku sebab xde respon ble kne kacau..hahaaha!!aku bole gelak ble dorg kacau aku..haha!!cian...maaf lah abg2 ye aku nie bukan xtakut antu takut..tapi ntah nape ntah mmg xrase takut lah plak..bole tdo lak tuh mse die kaco2..haha!!


aku senyum sorg2 abg tuh suro aku mengucap lak..haha!cuak aku dah kne sampuk..padahal....tahan gelak nk mampus...haha!!chill jek...mase kne tolak masuk tasik tuh..sume pelajar kne buat macam tuh..air pulak xde dalam lagi....aku nie dah lah pendek...xreti berenang lak tuh...mase terjun tuh tahan nafas..try tolak badan ke atas..dah dapat keatas abg yus hulur lah tangan konon2 nak tarik naek atas blek..tapi die lari2kn tgan tuh ke atas n bawah kiri kanan aku yang xreti berenang nie makin lame makin tengelam...dah penat lame2 aku tros tengelam..selamat lah aku tekad try tolak badan aku keatas cket then baru lah abg tuh ulurkn jaket keselamatan ataupun BA..huh....


mmg pengalamn yang best gile..!!!sumpah xmenyesal pergi camping...mmg suke sgt dpt buat activiti mcm tuh..huhuhu...best!!aku ade pic cet2 mase camping tuh..kalo nak tgok sume usha lah facebook aku keyh.....



last day..tgkap pic byk2...

sape nk usha pic bole tgok kt fesbuk key...

nota kaki: arghhh skg nie aku dah gelap gile mcm org africa..tzamina2 eh eh..haha!!tapi mak aku ckp aku dah mcm anak org negro..huaaa!!!kalah anak orang keling..duhh..itam sgt nie..ahhhhhhhhhhh


assalamualaikum

Sunday, July 25, 2010

aku dah balek!!

assalamualaikum...


aku dah balek??balek mane??dari mane??huh...sbnrnye hari jumaat lepas aku kena pergi camping under fakulty accountancy..kem kepimpinan pelajar..khas untuk sape- sape yang ade pegang jawatan..tapi..aku nie tak de lah pegang jawatan pape..just kne ganti clas rep jek..ciskek...


huh...tapi...aku dapat pengalaman yang paling seronok sebab aku suke activity lasak..!dah lame tak pergi camping dengan panjat gunung atau pape lah..


aku dapat ramai kawan gak!!suke3!!banyak aku nk cite nie..tapi next time je lah ea..esk2 ke br aku cite kn..nt entry aku pnjang nak mampus..korang bace je lah..ehehe..gua suda penat nih derr...gua nk rehat2..esk2 gua sambung..bye derr..hahaha!!


assalamualaikum...

Friday, July 23, 2010

aku..kaw dan dia.....dan pada ANONYMOUS

assalamualaikum....


eh..eh..nape nie...cinta 3 segi ke?hehe..aku..kaw..dan dia...siapakah??
eippp...jangan nak gosip-gosip kt sini...i dont like uollss...haha!!sejak bile ntah ayam gile ber-gedik mcm nie..huahua...sejak dua menjak nie..xde tiga menjak k..lebih lak uoolss...(ok bole lempang d situ)..ok sambung2...hati aku..sedap tak sedap lah..kadang- kadang rase kari..kadang-kandang rase pedas macam makan sambal cili padi kawan aku buat..pehh..meletopp!!pedas nk mampus..ahaha


hurm...ade entry2 aku yang dah buat kawan-kawan aku marah n kecik ati dengan aku..well..mari kite lihat dari perspective insan yang bernama siti masitah:



haih..ape lah aku dah buat...mcm mane lah boleh kantoi aku ade blog kat dorang nie..aku buat entry tu bukan untuk buat orang terase..aku bersalah!!
bajet ta nak masam2 muke tapi benda dah jadi..buat bodoh je lah masitah...
bila dah kantoi perlu ke aku private kn blog aku nie?..ahh...naseb badan lah...berani buat berani tanggung...berani berhadapan gak..minta maaf je lah..tak payah nak pnajang2 kn cite..tutup case je lah...

huu..tu lah dalam hati aku..bercakap2..berfikir-fikir...

tapi...dari perspective ayam gile:-

peh same si mangkok berayun yang kantoikan aku!!dah tuh panggil aku bermuke-muke lak tuh..demm...sape dia nak judge aku??tak reti bace profile aku ke?blog nie dah mcm diary aku..kalo dah bace sile simpan..biar pecah diperut jangan pecah dimulut...ape lah manusia ni..tak boleh tengok orang senang..nak berdengki je..harus ke kaw bg link blog aku pada kawan2 aku?perlu kah kaw mengantoikan pada kawan2 aku yang aku nie ade blog?untuk apakah??gembira kah anda bila aku dan kawan2 aku bermasam muka?gembira kah anda dengan menberitahu pada sesiape yang berkenaan telah membuat kan beliau bersedih..anda rase berbaloi kah anda berbuat demikian hanya dengan membuatkn kawan anda bersedih??

gembira kah anda??ada aku buat blog nie aku kecoh-kecoh pada kawan2 yang laen?ada aku memaki kawan-kawan aku dalam blog aku nie??ada aku mention name kawan-kawan aku kah??kalo ade pun ape kene mngena dengan anda?

adakah anda seorang yang jenis bermulut longkang atau bermulut puaka??

salah orang laen kaw nampak..salah kaw ade kaw nampak?kaw tnye aku kt fs nape aku nie bermuke-muke kan...bila kaw bace dari perspective siti masitah dengan ayam gile berbeza tak??dah dapat jawapan ke blom??kalo belom mari aku terangkan bagi jelas dan terang pada kaw yang suke menjaga tepi kaen orang laen..

siti masitah..kaw nampak dengan mate kepale sendiri perangai dia macam mane...kaw rase dah berapa banyak kali die jaga hati kawan-kawan??berapa banyak kali dia menerima saje ape je kate-kate keji pada die..tidak kurang yang mengumpat dia...berapa kali dia senyum tapi ade korang tahu berape banyak kali dia menangis?berapa banyak kali die membalut luka kat hati dia sendiri??korang cakap die manusia pelik kan..

ayam gile.. kaw kenal gan ayam gile hanya di fesbuk dan di dunia blog je kan..ayam gila seorang yang lantang bersuara..suke tersenyum..suke gelak kuat..suka cakap banyak..lebih open..sekali pandang orang akan cakap ayam gile nie dah gile ke kurang ajar??ayam gila ni laki ke perempuan??kaw rase mcm mane??celah mane yang kaw tak faham dekat ayam gile nie??

ini adalah blog AYAM GILE..terpulang lah pada apa yang die nak tulis..bahasa apa dia nak guna..bahasa pasar ke..bahasa kampung ke..bahasa cmpur2 ke...suke hati aku lah..blog aku kan...take it or leave it...kalo boleh terima sila terima kalo tak boleh terima jangan lah bace blog aku nie..



nota kaki:- aku dah mnta maaf pada kawan aku yang terase tuh..bukan ape aku mmg rase salah aku gak an..tapi nie blog aku..nie diary hidup aku..kalo aku nak mgutuk atau mengumpat baek aku privatekn je blog aku nie...tapi aku public kn..sekadar luahan hati bukan mengutuk...pada sesiapa yang terasa atau masih marah gan saya nie saya minta maaf...selebihnya anda sahaja yang tentukan..

assalamualaikum.....


Tuesday, July 20, 2010

http://ayamgile.blogspot.com/2010/07/ahhhkenape-kaw-gedik.html ape masalah kau?f2f la kalo brani.

ape masalah kaw lak..suke hati aku lah..blog aku..bukan kaw..ade terase ke?maaf je lah...deii....

kaw tnye lah pape pon..aku jawab jek...

ayamgile...BERSALAH!!

assalamualaikum....


huhu..aku ni....entah lah...tak tau nak rase ape..nape orang selalu dengki dengan sakit ati dekat aku..ape ntah salah aku..ohhh..aku tau mari aku list kn kesalahan aku..


kesalahan ayam gile....:



  • aku kadang-kadang berperangai seperti tomboy


  • aku nie seorang yang bising...suke bercakap..
  • aku suka cakap direct.bukan tak menjaga perasaan tapi dah malas nak menjaga perasaan orang..
  • aku nie talam ok...suka buat muka baik depan orang- orang yang aku rase cam tak suka je..
  • aku boleh jadi kurang ajar kalo seseorang itu melampaui batas..
  • aku ni suka pandang perangai orang..nak cakap depan2 orang tu perangai tak elok tak berani..masih mencari cara sesuai..
  • aku ni suka cakap belakang..cakap depan dengan orang yang open minded tapi mungkin bukan pada seorang perempuan..kalo lelaki aku cakap direct je
  • dah lumrah seorang wanita mesti lah ade perasaan cemburu tapi nape ntah kejap je cemburu tu ilang..sebab ape??sebab aku malas nak amik kesah..
  • aku senang tension tapi aku jugak senang buatkn tension aku tu pd something yg positif..
  • orang2 cakap aku jahat...sebab xmenjaga hati...

huu..jahat gile aku....tapi jahat2 aku pun aku sedar mane kesilapan aku...kalo aku tak sedar maybe aku tak akan berubah..cume..kadang-kadang biase lah..manusia semua buat salah..jangan tunding jari pada orang nanti terkena dirii sendiri..aku sedar..sekarang ni aku dah buat kawan- kawan aku marah

ok aku mengaku..classmate aku...ade lah sesetengah...mungkin dah kecik hati  dengan perangai aku...mungkin aku tak sedar ade diantara entry- entry aku yang dorang bace maybe dah buat dorang kecik hati...mungkin aku terlalu lantang kt blog tapi bila berdepan aku hanya diamkan sahaja..maaf..hanya itu aku boleh ucapkan..seperti tercatit di sidebar..my blog is also my diary..keep ur mouth shut if u read something that unusual to u..or maybe related to someoone else...tapi lumrah manusia perlu lah memberitahu kepada yang laen2 kan..terpulang lah....


aku bukan manusia suci..aku bukan manusia sempurna..aku hanya ciptaan Allah..yang kadang kala membuat kesilapan...aku siti masitah bte ahmad fuaad..hanya manusia biase..ade cacat celanya...aku hanya ayam gile..yang suke bercerita tentang kehidupan aku..tanpa memikirkan ape orang nak ckap..

sejujurnya.....aku ingin meminta maaf kepada sesiapa yang terase pada kesalahan-kesalahan aku...mohon ikhlas dari hati ni..aku betul2 minta maaf...
jika korang bace nie..aku serius ingin minta maaf...



assalamualaikum...


OMG!!abg angkat aku dah clash....salah aku ke??

assalamualaikum....


hurm..ntah..aku tak tau nak rase ape...yang aku tau...aku rase sedeh gile...sebab ape??sebab hari tu kn aku dah cerita awek abg angkat aku sound aku..then tadi die bagi msg kt fb...


"harap adik happy....akak dan abg sudah berpisah....u can love n miss him as u wun.."

aku....sumpah terkejut dengan msg die..bukan ape..abg rahman aku punye lah puji awek die sampai ke langit...tapi nape tibe- tibe putus??ok..aku dah faham..kak ja salahkan aku...sekarang nie aku tak tau nak ckp ape..yang boleh aku ckap hanye sorry...

tapi..kenape perlu salahkan aku..ape aku dah buat??sejak hari tu aku dah contact abg aku...kenape kak ja masih ragu-ragu dengan abg rahman?aku dah ikot segala ape yang kak suro..dia cakap jangan rapat sangat aku dah tak rapat dah..dah tak msg abg aku..dah xcol abg aku..dah xchat gan abg aku...ape lg yang kak ja xpuas ati nie...

hurm..aku rase down gile..aku rase bersalah jugak..mesti abg aku tengah sedeh nak mampus..tapi aku tak tau same ade perlu ke aku tenangkan abg aku tu...aku takut keadaan makin teruk..lgpun..nak kne speaking gan abg angkat aku bab- bab macam nie blom master lg..maklom lah..orang pakistan..nanti xpasal2 dari sedeh abg aku jadi gelak-gelak kang..hehe..

sekarang nie..aku kne tunggu je lah boom kak ja meletup...kalo dorang baek semula kemungkinan aku kne putuskn terus hubungan aku gan abg aku tu..huu..sedenye..dapat abg yang best tapi ade probs...kalo abg rahman aku dah xde sape nak teman aku study?sape nak lancar kn english aku..sape nak suro aku jd confident untuk speaking depan orang ramai....hurm...aku memang lah ade abg kandung...tapi dorang tak macam abg rahman..abg rahman caring..abg kandung aku...buzy je...sedeh aku...tak layan aku pun..duduk pun jaoh..hurm...takpe  lah nak wat mcm mane...hurm...


assalamualaikum...





Monday, July 19, 2010

ali si PENIPU!!!urghh!!

assalamualaikum....


selamat malam..eh..pagi..ntah lah..aku baru perasan aku suke update blog tengah-tengah malam...mungkin time mcm nie idea mencurah-curah kot...ali...sape si ali nie....bukan orang pun ali nie..name cafe..ali cafe..bukan ali cafe power root tu okeyh..hehe...Ali cafe..haih...macam nie cerita die..


nie lah logo ali cafe..


pada suatu hari...aceceh..hhehe..ok2 serius..hurm..malam tadi dalam pukul 7.45pm aku gan kawan aku sarah keluar jalan2 kat jaya jusco melaka yang baru tue..bukan tak pernah pergi tapi dah selalu sangat pergi sane..sampai- sampai je kteorg tros cari makan...puas fikir nak makan ape..papa john ke..burger king ke..a&w ke..jco donut ke..kfc ke..sushi ke..pizza hut ke..banyak gak fast food kt situ..then tibe-tibe rase cam nak round- round bahagian food avenue..bukan ape..selalu sangat makan fast food nak gak try makan kat restaurant ke kedai2 makan biase..saje je usha2..mane tau sedap plak kn..


kt dalam food avenue tu banyak gak restaurant local..chicken rice shop..aunty ape ntah..garden..kopitian hailam..n ade lah kedai ramen..tapi..yang xbest xbanyak yang halal..contohnye macam kopitiam hailam n garden tu..poyo jek ckp halal then usha2 rupenye owner die cina..deii...mmg xlah nak mkn kt situ..


tibe2..jeng..jeng..kiteorg ternampak lah ALI CAFE..waitress melayu pakai tudung..cashier melayu..wahh..ape lg.deco dlm kedai macam menarik lah plak..aku gan sarah pun decide nak try makan dalam cafe tu..








menarik kan deco kedai ali nie...

mule-mule rase cam tertarik lah an..yela kedai baru lagi..npak cantik je..ok then kteorg tgok menu..pehh...stat tgok menu je dah rase cam nak lari kuar cafe tu je..bukan ape..bayangkan lah..nak dinner nie...tapi menu die..nasi lemak..laksa..keropok lekor..wantan goreng..roti bakar dengan kaya..chicken chop..fish n chips..n ape ntah mengarut..terkedu aku..takkan malam2 nak kn bnde2 macam tue..




sabar je lah...then fikir punye fikir aku gan sarah decide nak makan roti bakar dengan chicken chop..sarah amik air bandung aku air lemon tea..xlame lepas tu air smpai..then roti gan kaya smpai..OMG...gile besar, keras n itam terbakar roti die??aku sabar je lah..sarah suro aku makan separoh..haihh..aku layan kn je..mane lah tau sedap kn..dah itam terbakar sedap apenye..pehh..dah r keras gile..xsedap lak tu..sakit mulut aku makan.lelangit aku luka kot pas makan roti tue..

tak lame pastu chicken chop aku pun sampai..alamak...sumpah terkejut...ayam dia gile kecik..itam mcm terbakar plak..pehh...sakit jek ati aku..muke aku mmg dah  xleh blah dah..mmg dah xleh control lah tgok..aku try lah potong ayam 2..mne lah tau rupe je xcantik tapi sedap an...harjadah.....gile keras bole x..liat semacam ayam die..sos dia plak mak ai..bole muntah...xsmpai 5 min aku makan aku tros ajak sarah blah..mmg xleh masuk perot langsung..macam mane die serve chicken chop tu macam tu jugak lah aku tinggalkn kt atas meja..xsentuh sangat...kteorg pergi lah bayar kt cashier..kteorg pesan roti bakar, chicken chop, air sirap bandung gan lemon tea kene bayar RM29.90...WATAFAK???

bapak mahal...aku check resit harge rotii bakar 4 henget lebih..air dalam 4 henget lebih..paling aku terkejut chicken chop terbakar die RM18.90!!!sumpah lepas nie aku xnak n tak akan pergi jejak kt situ lagi..baek aku g coffee bean ke secret recipe ke sushi ke berbaloi r..nie dah r ntah pape mahal nak mampus lak tu...aku teros rase mcm nak muntah je...

ape r orang zaman sekarang nie..nak berniage pun macam tak reti..ikhlas la kalo nak berniage..baru maju..baru bileh untung..tapi kalo service hampeh mmg tak boleh nak untung lah...haih...ALI CAFE...tu lah kali pertama n terakhir aku jejak kt kedai kaw..baek kaw bukak warung je lah..huh...

assalamualaikum...


Sunday, July 18, 2010

awek abg angkat marah aku..hurm..

assalamualaikum...


hurmm..cite nie dah lame sebenarnya...hurm..lumrah lah kan..awek org mst lah fikir bukan2 pasal bf die..nak kate bukan salah aku pun tak boleh gak..mungkin ade salah aku kat mane2 sampai awek abg angkat aku fikir bukan-bukan kan...


korang ingt x pasal mamat pakistan rahman hameed??kalo blom bace sila ke link tu k..btw..xlame lepas aku wat entry tu kiteorg pun jadi adik beradik angkat..untung dapat abg angkat macam die..alhamdulilah..english aku pun dah bertambah baek..wlpun gagap kalo nebes.hehe...


awek kelantan die namenya noriza..aku panggil die kak ja je..secara automatik kak ja pun jd kakak angkat aku..bukan ape..aku taknak lah dia fikir bukan2..kami cume adik beradik angkat...mula-mula kak ja okey..caring..abg pun same..caring sangat..suke bagi nasihat..tapi...minggu lepas aku rase semacam jek...


bukan ape..rase macam ada orang mcm tengah marah kat aku...aku bukak facebook tgok status kak ja laen macam je...macam dia tengah marah someone..aku nie ntah..nak kate blur..ye lah kot..aku pergi lah tnya kat abg angkat aku tu...kak ja marah kt aku ke..then dia cakap why should her mad at u? u didnt do wrong dont u?..mmg lah aku xwat pape..tapi ntah...rase pelik..


nape ntah malam tu tibe2 je kak ja chat gan aku kt fb...soalan die senang jek...adik ade nk bgtau akak pape ke??huh...rase cm nak gugur jntung aku...
dah sah...kak ja mmg suspek aku ade wt something nie...so aku pun tnye je lah die tros terang..kak ja marah adik ke..


then die tnya marah nape..aku ckp lah..yela status kak ja mcm marah someone je..then die tros ckp..adk ade pape dengan abang ke??aku pun ckp lah.mane ade pape..cume adik gan abg..xlebih dari tu...then die ckp setiap hubungan tu ade batasan die..jangan lebih2..aku mula lah fikir ape lah yang aku dah buat smpai awek abg aku nie fikir macam 2..haihh...


erm..aku selalu msg abg aku..xpun col die..sbb die sndiri yang suro..die ckp wlpun bz jgn lupe msg die..hurmm..salah ke??lg satu,,abg aku tu an bz dgn study n company dia..myb dia xlayan kak ja sgt...salah aku jugak ke??kalo lpas abis msg abg slu ckp die sayang aku..tapi sbgai adik lah..die sukee ckp i luv u cute sis..do take care of urself...aku pun balas je lah..sebagai adik..salah jugak ke??haihh...


ntah lah..abg rahman aku nie xpernah rahsia pape gan awek die..setiap ape yang doe buat n ape yang dia msg aku ke sume die bgtau kt kak ja...smpai ayat i luv u cute sisi pun die bgtau kak ja...jadi..persoalan sekarang nie..salah aku jugak ke kak ja fikir bukan2...haih..ntah lah..aku tak salahkn sesape..


cume kadang-kadang aku terfikir....perempuan nie kalo xde perasaan cemburu tu tak boleh ke..tapi kalo tak cemburu nanti hubungan mcm hambar pulak kn...so..aku redha je lah..kene marah pun marah lah..sejak kene sound gan kak ja aku tros xmsg abg lg..kt fb pun aku wt bodo je..bukan ape..tak nak ade masalah lg..aku tak nak rosakkn hubungan abg gan kak ja...biarkn lah mereka bahagia...


tapi..tadi abg tnye aku...knape aku dah xmsg dia...knape dah tak tegur die..aku terus terang lah dgn die..aku cakap pasal kak ja..then die terkejut...rupenya kak ja xbagitau pape pun kat die..hurmm...die sede gak..sebab die pun anggap aku adik die..so..aku pun cakap aku okey je..punye lah berabuk aku speaking gan die..tapi cian die..die sede...ntah lah...susah kalo awek dah wat hal..orang macam aku nie lah selalu dipersalahkan...


nak wat mcam mane kn..dunia....


k lah...nie je lah luahan hati aku..hehe


assalamualaikum....



Saturday, July 17, 2010

ouhhhh...pantai...........!!

assalamualaikum..


pantai....pantai tu indah kan...sayang jika kita xperlihara...ahhhh....nape ntah aku hari nie..tibe-tibe nak cakap pasal pantai..bukan cakap je sebenarnye aku nak sangat pergi pantai hari nie...!!nak sangat duduk tepi pantai..pandang laut..pandang org(cuci mate..ahakz!!)..duduk termenung..tenangkn fikiran..paling best nak tengok matahari terbenam..hehe..ahhhh..bestnye mcm tu...


kalau lah ade transpot sendiri dah lame aku pergi pantai...siap picnic lagi..tapi..dah takde transpot nak wt mcm mane kan..kalau ade pun pergi sorang busan gak..kalau ade bf leh gak dating2..hahaha!gile lah berangan jek..


aku nie mmg dari dulu suke laut..pada aku laut tu tenang je..mungkin aku nie dilahirkan di peneng so memang dari kecik aku suke dengan laut..btw..aku lahir je kt peneng tapi membesar kt melaka..hehehe..
ahh..bestnye laut!!!


nie pic mase aku duduk kat tepi pantai...cantik kan..


dari semalam aku cuba pujuk kawan aku suro die bawak aku g tepi pantai...tapi dia cakap kakak dia guna kereta dia hari nie..yang tinggal hanyelah moto dia je..aku nie..bab2 motor gan binatang yang banyak kaki mmg aku surrender terus..fobia lah!!ee...geli aku tengok binatang yang banyak kaki..aku takut dgn motor pun sebab aku rase mcm tak selamat je...yela...kereta ade dinding..motor xde dinding...tali pinggang keledar pun xde!!!takut siottt!!

kalau aku naik gak  motor alamat ade tarzan perempuan lah nt kt melaka nie..hahaha!!lagipun..kawan aku tue lelaki....dah lah duduk rumah sewa dekat je dengan rumah2 family n mungkin staff2 uitm...kang xpasal2 kena bahan..mulut orang mane lah tau an..aku nie xkesa naek motor gan kawan aku..sebab dia dah anggap aku mcm laki..pape barang yang dia bagi aku mesti barang lelaki..minggu lepas die bagi aku baju..baju tshirt lelaki..hahaha!!berkolar lagi..sengal punye mamat..aku punye lah rambut pnjg mcm perempuan die bg sume barang laki..selamat lah bju tu saiz s..muat lah aku pakai...aku pun same je..mmg kasar mcm tomboy tapi still perempuan ok..

cume penakot cikit jek..haha!!eippp...jangan bahan aku ea...hehe..sekarang nie..aku tak tau r jadi g pantai ke tak..sebab tadi kawan aku call..die cakap esk dia nak kne g kedah lah plak...sede woo...aku nak g pantai....nak tenangkan fikiran..baru lah idea mencurah-curah...

saya kecewa...ALI!!bawak lah aku g pantai....tolong!!!gile terdesak...hahaha!ok lah..gah tgu keputusan kawan aku.jdai pergi ke x..haih...sedeh nie...


i love u pantai!!!!!nanti aku ade bf aku bawak die g pantai jek...hehehe~~

k lah
assalamualaikummm

Friday, July 16, 2010

ahhh...kenape kaw GEDIK!!

assalamualaikum......


hari nie...bukan nk cerita..tp nk luahkn perasaan...boleh???boleh lahhhh....haha!erm...aku bukan nak luahkn perasaan marah..tapi..perasaan kurang senang je..sekadar peringatan dan untuk kesedaran je...


cerita dia mcm nie...ingat x entry aku pasal kerenah2 kawan2 aku..nie kira mcm sambungan lah....hurm..nape ntah dalam kelas aku ade lah sorang minah nie..nak ckp cantik...ermm..cantik lah..biase lah orang melayu kn..kurus....yang laen aku dah malas nk puji dah..cukup r tu..haha!


yang aku tak faham nape die mesti nak gedik2 depan lecturer..yang bestnya...die gedik dekat lec ariff yang bujang itu..apakah???bukan kah dia suda tahu yang lec tu suda mempunyai gf?hai...manusia..manusia..nape lah ade perasaan macam 2..dalam kelas lec ariff je lah die mengGedik..dalam kelas lec laen xde lah pulak nak bising2 nak gedik2..


bukan ape..kalau minat pun kat lec tu jangan lah nampak sangat..bukan kah suda menimbulkan ke tidakpuasan hati di kalangan classmate sume..jika boleh kawal lah kegedikkan anda itu..saya malas nak masuk campur..tapi tindakkan anda telah membuat banyak suara sumbang berkumandang disana sini...


biase lah..bukan semua hati boleh kita jaga...tapi ingat lah..kita wanita berpelajaran..sila lah bertindak sedemikian..tidak perlu anda menunjuk pada rakan-rakan anda bahawa lec itu melayan anda saja...fikir lah sebaik-baiknya...


selagi rakan-rakan anda boleh mendiamkan diri selagi itu awak ada masa untuk menjadi wanita normal...berubah lah...kita wanita bermaruah..tidak perlu mengunakan apa-apa untuk menarik perhatian lelaki...guna kn akal fikiran yang dikurniakan allah saja lah...


hehe..macam penceramah plak..


sori yup..


assalamualaikum....

Thursday, July 15, 2010

boyfriend itu menyusahkan!!!

assalamualaikum...


hari nie..agak kecewa sikit..sebab ape..punye lah bangun subuh2 mandi bagai..dah ready nak pergi kelas then bunyi lah handphone cap ayam aku nie..ting ting..hurm..rupa2nya kelas cancel..ouuhh...saya amat sayang lecturer saya sbb cancel class d awal pagi...sigh...


btw..tajuk asal nk cite pasal boyfriend kan..ehh..aku single lagi ok..xdak boyfriend..haih..nk cerita pasal boyfriend kawan aku nie..cerita die macam nie..


semalam tengah2 malam buta bf kawan aku nie col..aku dah la tak sihat..batuk2 jek..then tengah2 tdo aku terjaga la sebab tbe2 jek nk batuk an..mimpi ape ntah smpai terbatuk..hehe..then gah batuk terdengar lah kawan aku nie gado gan bf die..aku bukan curi dengar..dah sah2 die tdo sblah aku so aku dengar lah ape die ckp..."awak nie tak percaya kt saya ke? sy setia gan awak lah..bla..bla..bla.." aku pun mls nk dengar lebih2..bukan masalah aku kan..


alkisahnye..class aku kan cancel...then lepas breakfast aku dengan kawan aku pakat nk smbung tdo balek lah an..baru jek landing tbe2 fon die bunyi.."sponge bob square pants!!!" lagu ni gak kuar..hahaha!die tros keluar bilik ckp kt livin room..ntah ape ntah dorang borak tbe2 jek kawan aku msok bilik cakap nk g masuk kampus tros..aik...awal gile nk g kampus..aku tnye lah nk g naik ape..nk g sane awal2 sbb ape..


then die ckp sbb mamat nie lah...ehh...hati aku panas lah..bukan ape..kalo gado sebab semalam 2 baik tak payah...ape gune kalo ade keraguan dalam perhubungan..tak ade kepercayaan antara satu sama laen..itukah cinta sebenarnya??adakah semua lelaki nie setia...aku bukan nk ckp perempuan mmg setia tapi dalam kes kawan aku nie setahu aku kawan aku nie mmg xde laki lain..


macam lah bf die xkenal semua kawan2 gf die..kenapa perlu tuduh melulu..aku mmg xsuke r lelaki yang mcm nie..ape motif nk tuduh2?adakah anda dah cukup bagus nak rase ragu pada pasangan anda sedangkn anda sendiri itu pun xterjamin kesetiaan pun..


adakah anda sedar tindakkan anda menyuruh kawan sy pergi ke kampus seorang diri mengundang bahaya pada dirinya??adakah anda tau kawan saya perlu berjalan kaki untuk ke kampus..seorang diri..???adakah anda sedar kawan saya itu takut melintas jalan seorang diri kerana selama ini saya lah yang menemani die sewaktu melintas jalan...??


adakah anda sedar bahawa anda telah membuat saya memandang serong pada kaum lelaki kerana hanya mengikut hati kaum anda sahaja..sedarkah anda dengan tindakkan anda nie telah membuatkan saya risau dengan kawan saya yang sedang berjalan kaki seorang diri itu...???huh..lelaki....saya susah nak faham mengapa lelaki macam awak ni wujud..manusia2...sedar lah wahai kaum adam..kaum hawa nie lembut hatinya..jangan sesekali mencurigainya kerana kelak keraguan itu tidak akan hilang...


maafkan aku kerana tak dapat menemankn kaw jalan seorang diri..aku tak nak masuk campur dalam urusan peribadimu...maafkn aku~~


assalamualaikum....  

Friday, July 9, 2010

"Kerenah2 lepas seminggu kuliah bermula"

assalamualaikum...


hurmm...hari nie genap 5 hari kuliah atau kelas start..macam2 kerenah macam2 ragam kawan2 aku tengok...aku pun ape kurangnye..hehehe...yela..dah seronok bercuti..bile kne belajar balik otak sikit punye jam..dah berkarat..so kne asah lah balik..hehe..merapu jek..diam xdiam dah nk msok 3 tahun aku belajar..dah nk abes diploma je..dah nk GRAD!!yeay..but then..sambung degree lak...hehe..blaja ag...hurm xpe lah..ok kite dah nk lari dr tajuk nie...aku nk cite psal kerenah2 aku dgn kawan2 aku lak skg nie..hehe...


first day class.. nervous..sebab ape???sebab kelas financial accounting atau FAR360(kod die lah)..lecturer yg mgajar..name dirahsiakn..hehe..risau lah..sbb lecturer 2 leceh cket..kelas dari pukul 10.30 smpai 6.30ptg..penat lah gak..tp 1st class intro jek..tak belajar pe pun..buku pun xde ag..so dari pagi dpt lah aku tgok kerenah2 kawan2 aku...


sejujurnye...aku nie sejak2 cuti nk bgun awal pagi mmg hamjadah lah kan...hehehe...tbe2 kne bgun awal mane lah xpening kepale..adehh..tp aku nie pelik sikit..kt uma malas gile nk bgun awal..tp kalo kt tmpat laen boleh jek bgun awal..kne push lah diri sndiri..nk hidup kn....


xkurang gak housemate aku(this sem kne duduk rumah sewa lah plak..) kalo aku xkejut xdenye nk bangun...lg kejut lagi die tdo..hahaha!!kelakar n kesian pun ade gak..yela..masing2 tengah menyesuaikan diri duduk rumah sewa..ade yang malam2 xleh tdo..sebab ape??sebab kt rumah on9 24/7...tdo lmbat bagai..bila dah start blaja kt uma sewe lak kosong..ZERO..xde tv..xde washer mach..xde meja xde kerusi..totally kosong!!so..mati katak r sume kebusanan..hahaha!!


kerenah kt kelas lak nie termasuk aku n kawan2 aku..


  • bile ade kelas pagi muke sume mcm xcukup tdo...mcm ade byk asgmnt lah plak padahal......bru jek start kelas..
  • baru 15 min lec mengajar mulut sume dah macam badak..menguap jek..hahaha!!
  • agak2 busan mule lah borak2 gan kawan..tp bisik2 jek..t lec dengar lah plak..
  • xhabis2 tgok jam..bila lah kelas nk abes nie...
  • bile lec tnye awak sume dah makan ke belom..comfirm sebulat suare semua ckp BELOMMMM...hahaha!!nk kuar awal punye pasal..
  • bila dpt lec laki yg hensemmm???semua mate bulat n segar..hilang mengantuk..hahaha!!yang tergedik2 tu laen cite lak an..malas nk cite jek..tp bonus lah an dpt lec laki single..but not available lahhhh..
  • lec hensem mgajar kt depan...aku sibok wt note kt buku untuk wt entry kt blog..konon2 macam fokuss gile..padahal.....xpaham ape die ajar..lgpuun..sakit mate jek...paham2 je lah..hehe..


macam2 kn kerenah budak2 yg belajar nie...ade byk lagi..tp sebab demam otak xberfungsi dgn betul..haihh...btw...sekarang nie aku dah kt rumah..home sweet homw..hehe..saje jek balik rumah...rindu kt mak abah..rindu nk tenet gak..haha!n takut duk sorg2 kt rumah sewa tu..ishh...cuak2...


k lah...sampai disini sahaja ulasan aku..cesshhh..ayat...xleh blah..hahaha


assalamualaikum......

Friday, July 2, 2010

ada apa dengan CINTA???

assalamualaikum....


ada apa dengan cinta??
bukan movie tp soalan....
apa itu cinta pada korang?
indah? mengasyikkan? kasih sayang? nafsu? apa??
apa sebenarnya maksud cinta itu..adakah semua orang akan bercinta??


pada aku..cinta adalah kekuatan yang mampu..


mengubah duri jadi mawar,
mengubah cuka jadi anggur,
mengubah malang jadi untung,
mengubah sepi jadi riang,


mengubah setan jadi nabi,
mengubah iblis jadi malaikat,
mengubah sakit jadi sihat,
mengubah bakhil jadi dermawan,


mengubah penjara jadi istana,
mengubah amarah jadi ramah,
mengubah musibah jadi muhibah,
itu lah cinta...


semua orang pasti pernah merasakan jatuh cinta..
cinta pada orang tuanya,pada keluarga dan pada kawan2nya


sekali pun cinta telah dihuraikan
dan ku jelaskan panjang lebar
namun jika cinta ku datangi
aku jadi malu pada keterangan ku sendiri
meskipun lidah ku telah mampu ku huraikan..
namun tanpa lidah cinta ternyata lebih terang
sementara pena begitu tergesa2 menuliskan..


kata-kata pecah berkeping-keping
begitu sampai kepada cinta
dlm menghuraikan cinta akal terbaring tak berdaya
bagaikan keldai terbaring dalam lumpur


cinta inilah yang menerangkan cinta dan percintaan...


nota kaki: aku pun xde bf nie..kadang2 terase n terfikir...
               ape itu cinta sebnarnye....ape itu cinta dari pendapat korang lak??


ok lah..assalamualaikum...