Pages

Thursday, July 15, 2010

boyfriend itu menyusahkan!!!

assalamualaikum...


hari nie..agak kecewa sikit..sebab ape..punye lah bangun subuh2 mandi bagai..dah ready nak pergi kelas then bunyi lah handphone cap ayam aku nie..ting ting..hurm..rupa2nya kelas cancel..ouuhh...saya amat sayang lecturer saya sbb cancel class d awal pagi...sigh...


btw..tajuk asal nk cite pasal boyfriend kan..ehh..aku single lagi ok..xdak boyfriend..haih..nk cerita pasal boyfriend kawan aku nie..cerita die macam nie..


semalam tengah2 malam buta bf kawan aku nie col..aku dah la tak sihat..batuk2 jek..then tengah2 tdo aku terjaga la sebab tbe2 jek nk batuk an..mimpi ape ntah smpai terbatuk..hehe..then gah batuk terdengar lah kawan aku nie gado gan bf die..aku bukan curi dengar..dah sah2 die tdo sblah aku so aku dengar lah ape die ckp..."awak nie tak percaya kt saya ke? sy setia gan awak lah..bla..bla..bla.." aku pun mls nk dengar lebih2..bukan masalah aku kan..


alkisahnye..class aku kan cancel...then lepas breakfast aku dengan kawan aku pakat nk smbung tdo balek lah an..baru jek landing tbe2 fon die bunyi.."sponge bob square pants!!!" lagu ni gak kuar..hahaha!die tros keluar bilik ckp kt livin room..ntah ape ntah dorang borak tbe2 jek kawan aku msok bilik cakap nk g masuk kampus tros..aik...awal gile nk g kampus..aku tnye lah nk g naik ape..nk g sane awal2 sbb ape..


then die ckp sbb mamat nie lah...ehh...hati aku panas lah..bukan ape..kalo gado sebab semalam 2 baik tak payah...ape gune kalo ade keraguan dalam perhubungan..tak ade kepercayaan antara satu sama laen..itukah cinta sebenarnya??adakah semua lelaki nie setia...aku bukan nk ckp perempuan mmg setia tapi dalam kes kawan aku nie setahu aku kawan aku nie mmg xde laki lain..


macam lah bf die xkenal semua kawan2 gf die..kenapa perlu tuduh melulu..aku mmg xsuke r lelaki yang mcm nie..ape motif nk tuduh2?adakah anda dah cukup bagus nak rase ragu pada pasangan anda sedangkn anda sendiri itu pun xterjamin kesetiaan pun..


adakah anda sedar tindakkan anda menyuruh kawan sy pergi ke kampus seorang diri mengundang bahaya pada dirinya??adakah anda tau kawan saya perlu berjalan kaki untuk ke kampus..seorang diri..???adakah anda sedar kawan saya itu takut melintas jalan seorang diri kerana selama ini saya lah yang menemani die sewaktu melintas jalan...??


adakah anda sedar bahawa anda telah membuat saya memandang serong pada kaum lelaki kerana hanya mengikut hati kaum anda sahaja..sedarkah anda dengan tindakkan anda nie telah membuatkan saya risau dengan kawan saya yang sedang berjalan kaki seorang diri itu...???huh..lelaki....saya susah nak faham mengapa lelaki macam awak ni wujud..manusia2...sedar lah wahai kaum adam..kaum hawa nie lembut hatinya..jangan sesekali mencurigainya kerana kelak keraguan itu tidak akan hilang...


maafkan aku kerana tak dapat menemankn kaw jalan seorang diri..aku tak nak masuk campur dalam urusan peribadimu...maafkn aku~~


assalamualaikum....  

10 comments:

SweetyMui2 said...

bf mnyusahkan?kdg2 kot..heheh
btw,kalau first week bkk sem mmg kompem xda clas..heee

Saya Adalah 'Cik Putput' said...

biasala manusia..
ada je ketidakpuasan dalam hati..

:)

xazryx said...

haish .mmg susah klu dpt bf kuat jeles x bertempat nih .hehe .

~mAsItAh fUaAd~ said...

huh...2 lah..nk cari bf skg nie pun susa..aceceh...blaja2..hahaha

d_tieah said...

Alaaaaaa..
Baiknye engkau kn?
Cte psl kwn ko punye bf pun msok sini..
Cayala beb..
***
Cinta lelaki macho, kacak, segak bergaya, merana gak kn?
Cinta lelaki lembut, maybe gay @ x, same gak merana..
***
Hanya menanti cinta yg telah ditetapkan je la..
Jodoh kte semua dh ditentukan..
Sbr2.. I single gak.. huhu..
Life must go on..

~mAsItAh fUaAd~ said...

haha!!bak cni abg2 kaw..hahaha

hakimfaridzul said...

bagi aku, aku setuju dengan kau.

kalau dah tak percaya, suka ragu2 dan etc, lagi baik tak yah couple!

buang masa dan airmata je...cakap kat kawan kau, cari aku, aku boleh jadi bf dia.bahahahahaha

lawak je~

~mAsItAh fUaAd~ said...

amboi.....gatai gak mamat nie...haha!!drpd kasi die baik kasi aku..hahaha

Missha said...

kadang2 lelaki yang mencurigai pasangan ni adalah sbb dia sendiri yang tak setia pada pasangan dia..tapi sbb taknak dipersalahkan dia tuduh org lain pulak...

pernah nampak depan mata sendiri... ^_^

~mAsItAh fUaAd~ said...

yeke??hurm..susa gak kalo mcm 2...ntah lah..xtau lah nk fikir ape lg..rambut same hitam..hati laen2 kn