Pages

Sunday, July 18, 2010

awek abg angkat marah aku..hurm..

assalamualaikum...


hurmm..cite nie dah lame sebenarnya...hurm..lumrah lah kan..awek org mst lah fikir bukan2 pasal bf die..nak kate bukan salah aku pun tak boleh gak..mungkin ade salah aku kat mane2 sampai awek abg angkat aku fikir bukan-bukan kan...


korang ingt x pasal mamat pakistan rahman hameed??kalo blom bace sila ke link tu k..btw..xlame lepas aku wat entry tu kiteorg pun jadi adik beradik angkat..untung dapat abg angkat macam die..alhamdulilah..english aku pun dah bertambah baek..wlpun gagap kalo nebes.hehe...


awek kelantan die namenya noriza..aku panggil die kak ja je..secara automatik kak ja pun jd kakak angkat aku..bukan ape..aku taknak lah dia fikir bukan2..kami cume adik beradik angkat...mula-mula kak ja okey..caring..abg pun same..caring sangat..suke bagi nasihat..tapi...minggu lepas aku rase semacam jek...


bukan ape..rase macam ada orang mcm tengah marah kat aku...aku bukak facebook tgok status kak ja laen macam je...macam dia tengah marah someone..aku nie ntah..nak kate blur..ye lah kot..aku pergi lah tnya kat abg angkat aku tu...kak ja marah kt aku ke..then dia cakap why should her mad at u? u didnt do wrong dont u?..mmg lah aku xwat pape..tapi ntah...rase pelik..


nape ntah malam tu tibe2 je kak ja chat gan aku kt fb...soalan die senang jek...adik ade nk bgtau akak pape ke??huh...rase cm nak gugur jntung aku...
dah sah...kak ja mmg suspek aku ade wt something nie...so aku pun tnye je lah die tros terang..kak ja marah adik ke..


then die tnya marah nape..aku ckp lah..yela status kak ja mcm marah someone je..then die tros ckp..adk ade pape dengan abang ke??aku pun ckp lah.mane ade pape..cume adik gan abg..xlebih dari tu...then die ckp setiap hubungan tu ade batasan die..jangan lebih2..aku mula lah fikir ape lah yang aku dah buat smpai awek abg aku nie fikir macam 2..haihh...


erm..aku selalu msg abg aku..xpun col die..sbb die sndiri yang suro..die ckp wlpun bz jgn lupe msg die..hurmm..salah ke??lg satu,,abg aku tu an bz dgn study n company dia..myb dia xlayan kak ja sgt...salah aku jugak ke??kalo lpas abis msg abg slu ckp die sayang aku..tapi sbgai adik lah..die sukee ckp i luv u cute sis..do take care of urself...aku pun balas je lah..sebagai adik..salah jugak ke??haihh...


ntah lah..abg rahman aku nie xpernah rahsia pape gan awek die..setiap ape yang doe buat n ape yang dia msg aku ke sume die bgtau kt kak ja...smpai ayat i luv u cute sisi pun die bgtau kak ja...jadi..persoalan sekarang nie..salah aku jugak ke kak ja fikir bukan2...haih..ntah lah..aku tak salahkn sesape..


cume kadang-kadang aku terfikir....perempuan nie kalo xde perasaan cemburu tu tak boleh ke..tapi kalo tak cemburu nanti hubungan mcm hambar pulak kn...so..aku redha je lah..kene marah pun marah lah..sejak kene sound gan kak ja aku tros xmsg abg lg..kt fb pun aku wt bodo je..bukan ape..tak nak ade masalah lg..aku tak nak rosakkn hubungan abg gan kak ja...biarkn lah mereka bahagia...


tapi..tadi abg tnye aku...knape aku dah xmsg dia...knape dah tak tegur die..aku terus terang lah dgn die..aku cakap pasal kak ja..then die terkejut...rupenya kak ja xbagitau pape pun kat die..hurmm...die sede gak..sebab die pun anggap aku adik die..so..aku pun cakap aku okey je..punye lah berabuk aku speaking gan die..tapi cian die..die sede...ntah lah...susah kalo awek dah wat hal..orang macam aku nie lah selalu dipersalahkan...


nak wat mcam mane kn..dunia....


k lah...nie je lah luahan hati aku..hehe


assalamualaikum....



8 comments:

syAzAnA said...

woo. sedey aku bace citer ko. msti ko rase serba salah kan. xpew2. ko bukan nyer uat salah kan. ko sbagai adek angkat jeh kan. teruskan je lah perhubungan tuh. asalkan ko tahu limitnyer camner. hehe. chaiyokk!

.hana. said...

saba je la awak..
sy dlu pn prnh kena gk cmtu ;)
tu hal dorg,biar dorg selesaikn sndri..

~mAsItAh fUaAd~ said...

hurmm..aku pun xtau r..rase serbe salah gile...cian abg aku..sede je die..hurm..

KID LEARNS TO FLY™ said...

sabar bro..
rilek2 sudaa tgk gua..awek nenek angkat pak cik sebelah jiran gua pun pernah marah gua..sbb gua usha awek abg sedara cucu angkat pak cik umar yg jual nasik lemak tu yg punya jiran..

tgk gua nyer prob lagi berbelit gua cool jek kan kan

KID LEARNS TO FLY™ said...

sabar bro..
rilek2 sudaa tgk gua..awek nenek angkat pak cik sebelah jiran gua pun pernah marah gua..sbb gua usha awek abg sedara cucu angkat pak cik umar yg jual nasik lemak tu yg punya jiran..

tgk gua nyer prob lagi berbelit gua cool jek kan kan

~mAsItAh fUaAd~ said...

bengong lah lu nie..hahaha

Zulfahmi Abidin said...

kesahnyer...pada fahmie la kan.....fahmie rase awk tak perlu ikut ape yg abg tuh ckp.msg selalu.but tuh.buat nie.sebab..kalau lelaki nie.dye pantang ade org caring kt dye...nanti dye suke kt perempuan tuh.better you get off dari abg tuh.and chill jer..tapi tak de lah smpai buat2 tak kenal lak.


Entry terbaru Fahmie:
¶ Muka Cantik Soalan Bodoh Yang Ditanya
¶ Gambar Itu Haram
¶ Start Sharing Not Selling

~mAsItAh fUaAd~ said...

erm....cube lah bace entry rahman hameed tu..abg saya bukan mcm tu..die manusia baek..abg saya tu dah sayang gile kt awek die..mustahil nk rase lebih2 gan saya okeyh?