Pages

Monday, July 19, 2010

ali si PENIPU!!!urghh!!

assalamualaikum....


selamat malam..eh..pagi..ntah lah..aku baru perasan aku suke update blog tengah-tengah malam...mungkin time mcm nie idea mencurah-curah kot...ali...sape si ali nie....bukan orang pun ali nie..name cafe..ali cafe..bukan ali cafe power root tu okeyh..hehe...Ali cafe..haih...macam nie cerita die..


nie lah logo ali cafe..


pada suatu hari...aceceh..hhehe..ok2 serius..hurm..malam tadi dalam pukul 7.45pm aku gan kawan aku sarah keluar jalan2 kat jaya jusco melaka yang baru tue..bukan tak pernah pergi tapi dah selalu sangat pergi sane..sampai- sampai je kteorg tros cari makan...puas fikir nak makan ape..papa john ke..burger king ke..a&w ke..jco donut ke..kfc ke..sushi ke..pizza hut ke..banyak gak fast food kt situ..then tibe-tibe rase cam nak round- round bahagian food avenue..bukan ape..selalu sangat makan fast food nak gak try makan kat restaurant ke kedai2 makan biase..saje je usha2..mane tau sedap plak kn..


kt dalam food avenue tu banyak gak restaurant local..chicken rice shop..aunty ape ntah..garden..kopitian hailam..n ade lah kedai ramen..tapi..yang xbest xbanyak yang halal..contohnye macam kopitiam hailam n garden tu..poyo jek ckp halal then usha2 rupenye owner die cina..deii...mmg xlah nak mkn kt situ..


tibe2..jeng..jeng..kiteorg ternampak lah ALI CAFE..waitress melayu pakai tudung..cashier melayu..wahh..ape lg.deco dlm kedai macam menarik lah plak..aku gan sarah pun decide nak try makan dalam cafe tu..








menarik kan deco kedai ali nie...

mule-mule rase cam tertarik lah an..yela kedai baru lagi..npak cantik je..ok then kteorg tgok menu..pehh...stat tgok menu je dah rase cam nak lari kuar cafe tu je..bukan ape..bayangkan lah..nak dinner nie...tapi menu die..nasi lemak..laksa..keropok lekor..wantan goreng..roti bakar dengan kaya..chicken chop..fish n chips..n ape ntah mengarut..terkedu aku..takkan malam2 nak kn bnde2 macam tue..




sabar je lah...then fikir punye fikir aku gan sarah decide nak makan roti bakar dengan chicken chop..sarah amik air bandung aku air lemon tea..xlame lepas tu air smpai..then roti gan kaya smpai..OMG...gile besar, keras n itam terbakar roti die??aku sabar je lah..sarah suro aku makan separoh..haihh..aku layan kn je..mane lah tau sedap kn..dah itam terbakar sedap apenye..pehh..dah r keras gile..xsedap lak tu..sakit mulut aku makan.lelangit aku luka kot pas makan roti tue..

tak lame pastu chicken chop aku pun sampai..alamak...sumpah terkejut...ayam dia gile kecik..itam mcm terbakar plak..pehh...sakit jek ati aku..muke aku mmg dah  xleh blah dah..mmg dah xleh control lah tgok..aku try lah potong ayam 2..mne lah tau rupe je xcantik tapi sedap an...harjadah.....gile keras bole x..liat semacam ayam die..sos dia plak mak ai..bole muntah...xsmpai 5 min aku makan aku tros ajak sarah blah..mmg xleh masuk perot langsung..macam mane die serve chicken chop tu macam tu jugak lah aku tinggalkn kt atas meja..xsentuh sangat...kteorg pergi lah bayar kt cashier..kteorg pesan roti bakar, chicken chop, air sirap bandung gan lemon tea kene bayar RM29.90...WATAFAK???

bapak mahal...aku check resit harge rotii bakar 4 henget lebih..air dalam 4 henget lebih..paling aku terkejut chicken chop terbakar die RM18.90!!!sumpah lepas nie aku xnak n tak akan pergi jejak kt situ lagi..baek aku g coffee bean ke secret recipe ke sushi ke berbaloi r..nie dah r ntah pape mahal nak mampus lak tu...aku teros rase mcm nak muntah je...

ape r orang zaman sekarang nie..nak berniage pun macam tak reti..ikhlas la kalo nak berniage..baru maju..baru bileh untung..tapi kalo service hampeh mmg tak boleh nak untung lah...haih...ALI CAFE...tu lah kali pertama n terakhir aku jejak kt kedai kaw..baek kaw bukak warung je lah..huh...

assalamualaikum...


12 comments:

areleaf said...

gua syak baik lu pegi jumpa ali tu..kasi ayat makan dalam seframe dua..baru die niage betei2 nnti..

~mAsItAh fUaAd~ said...

memang gua panas gan ali..bpak mahal harge chicken chop die..aku g tempat laen lg sedap dari die punye..ceit

ZACK ENTRY said...

makan makanan melayu je la..

~mAsItAh fUaAd~ said...

makanan meleyu xde langsung dalam cafe tu..tu yanng wt aku panas..aku rase cm nk mkn bnde goreng ke.ape ke.ni bg nasi lemak.berlemak lah badan aku...

KID LEARNS TO FLY™ said...

giler mule2 bace igt pendek pjg giler pulak lu nyer n3 haha..

makan kedai mamak pun daa cukop mahal bagi gua..giler nak makan ni..lain la nak date miahaha ye dak..mangkuk eh sillap ayam giler

~mAsItAh fUaAd~ said...

ceshh..idop kaw lg..nape kt GB xde pun..malas nk tgu kaw lg..btway...aku nie xkesa harge tapi biar lah berpatutan...kalo service mcm harammm..mmg aku xpuas ati lah..pehh..lu mmg murah hati bab date je kan..kedai mamak pun mmg lg sedap dari cafe nie..panas aku

hiro said...

haha..makan no 1 ye?

~mAsItAh fUaAd~ said...

hehe..mane tau nie..makan itu penting....

d_tieah said...

Wei.. Ko prasan x?
X tau la kt smnjg cm ne kn..
Tp kalo kt miri tmpt aku ni..
Mknan yg kt kdai mlyu mhl gler..
Cekik darah..
Kat kdai cina boleh plak serve bnda yg sm dgn yg kdai mlyu dgn harga yg lbh murah..
Aku kan, kalo kdai cina tu ade halal, aku PEGI dow..
Ko bygkn, mee kolok kt kdai cina baru 2 hengget..
Kdai mlyu jual mee kolok plng murah la ko akn jumpa dlm 3 @ 3.50.. Kt kdai bwh aku ni kalo x silap 4 hengget kot..
Geram beb.. ble cte psl hrga mknan ni..
Kesedapan mknan tu blm tentu lg..

~mAsItAh fUaAd~ said...

adehh..betul lah..mahal nak mampus!!

syAzAnA said...

beb, aku simpati. hehe. sabar yer. konpem aku xjejak kaki kat sanee. hehe

~mAsItAh fUaAd~ said...

huhu....adehh...aku pun sabar je lah