Pages

Tuesday, July 20, 2010

ayamgile...BERSALAH!!

assalamualaikum....


huhu..aku ni....entah lah...tak tau nak rase ape..nape orang selalu dengki dengan sakit ati dekat aku..ape ntah salah aku..ohhh..aku tau mari aku list kn kesalahan aku..


kesalahan ayam gile....:



  • aku kadang-kadang berperangai seperti tomboy


  • aku nie seorang yang bising...suke bercakap..
  • aku suka cakap direct.bukan tak menjaga perasaan tapi dah malas nak menjaga perasaan orang..
  • aku nie talam ok...suka buat muka baik depan orang- orang yang aku rase cam tak suka je..
  • aku boleh jadi kurang ajar kalo seseorang itu melampaui batas..
  • aku ni suka pandang perangai orang..nak cakap depan2 orang tu perangai tak elok tak berani..masih mencari cara sesuai..
  • aku ni suka cakap belakang..cakap depan dengan orang yang open minded tapi mungkin bukan pada seorang perempuan..kalo lelaki aku cakap direct je
  • dah lumrah seorang wanita mesti lah ade perasaan cemburu tapi nape ntah kejap je cemburu tu ilang..sebab ape??sebab aku malas nak amik kesah..
  • aku senang tension tapi aku jugak senang buatkn tension aku tu pd something yg positif..
  • orang2 cakap aku jahat...sebab xmenjaga hati...

huu..jahat gile aku....tapi jahat2 aku pun aku sedar mane kesilapan aku...kalo aku tak sedar maybe aku tak akan berubah..cume..kadang-kadang biase lah..manusia semua buat salah..jangan tunding jari pada orang nanti terkena dirii sendiri..aku sedar..sekarang ni aku dah buat kawan- kawan aku marah

ok aku mengaku..classmate aku...ade lah sesetengah...mungkin dah kecik hati  dengan perangai aku...mungkin aku tak sedar ade diantara entry- entry aku yang dorang bace maybe dah buat dorang kecik hati...mungkin aku terlalu lantang kt blog tapi bila berdepan aku hanya diamkan sahaja..maaf..hanya itu aku boleh ucapkan..seperti tercatit di sidebar..my blog is also my diary..keep ur mouth shut if u read something that unusual to u..or maybe related to someoone else...tapi lumrah manusia perlu lah memberitahu kepada yang laen2 kan..terpulang lah....


aku bukan manusia suci..aku bukan manusia sempurna..aku hanya ciptaan Allah..yang kadang kala membuat kesilapan...aku siti masitah bte ahmad fuaad..hanya manusia biase..ade cacat celanya...aku hanya ayam gile..yang suke bercerita tentang kehidupan aku..tanpa memikirkan ape orang nak ckap..

sejujurnya.....aku ingin meminta maaf kepada sesiapa yang terase pada kesalahan-kesalahan aku...mohon ikhlas dari hati ni..aku betul2 minta maaf...
jika korang bace nie..aku serius ingin minta maaf...



assalamualaikum...


4 comments:

KID LEARNS TO FLY™ said...

kachak siot ayam pegang kertas tu bhahaha..

lantak la ko sape hahaha..gua nak bahan lu jgk...gua tak kire sape..

~mAsItAh fUaAd~ said...

woi rmbut aku xperang lah bongok!!deii...

hehe...tapi aku an jahat doh...kang kaw xsuke lak aku melawan

syAzAnA said...

haha. lau ko oke ngn aku, aku oke ngn ko mas. wee~

~mAsItAh fUaAd~ said...

hurmm..tuh lah syaz..takpa lah..depa dah xsuke aku an..terima je lah