Pages

Thursday, August 12, 2010

kampung aku dekat hutan bandar...

assalamualaikum...


baru 2 hari pose kan...tapi ramai dah pikir raye...bestnye raye!!!hehe..mst korang sume tak sabar2 nak raye dekat kampung2..jumpe sanak saudara...jumpe nenek...atuk..tok wan ke..mak tok ke..ape lah panggilan korang pangil nenek gan atuk korang tuh....salam2...minta maaf...pastu dapat duit raya!!!yipiii!!!hahaa!!


sape yang dah keje mmg sian lah..beratur anak2 buah nak duit raye macam kereta api...kumpul duit raye...haihh..seronoknye....


sebenarnye aku nak cite nie...sejak2 arwah nenek gan atuk aku belah mak aku dah meningal kteorg cume blek kmpung g kubur je..then g uma sedara2 then blek uma..yela..kampung mak dekat merlimau je..uma aku pulak dekat batu berendam..hehe..so..dekat lah bole raye sehari tros..


tapi syukur atuk belah ayah aku ade lagi..so tiap2 tahun kteorg akan beraye dekat belah ayah..sehari sebelom raye balek kampung...xlame pun nak sampai kampung tuh..1 jam setengah je...kampung tu name die kampung melayu...hah...name dah kampung kan....tapi...korang tau tak kampung melayu tuh dekat mane???kampung melayu dekat ampang selangor..hahaha!!


nie kazen gan atuk aku...dah tua dah atuk..


hadoiii....kampung aku kampung batu wehh...kadang2 rase gembira..bila bukan bulan pose gembira lah..tapi bile bulan pose..time2 nak raye agak sede ye..orang sume balek kampung betul2 kampung..kawasan kampung..tapi aku balek ampang..kampung bandar..hutan bandar..huu..nak wat macam mane lah kan..dah atuk tinggal kt situ...


yang buat happening bile raye mesti lah ble sume cousin2 balek uma atuk..memang penuh rumah tuh..riuh bagai...adik beradik ayah aku ade lah dalam 13 org..so yang dah beranak pinak cucu cicit...kteorg dah kire...atuk aku mempunyaii 13 org anak..50 org cucu( akan bertambah) dan 10-20 cicit(akan bertambah lg?)..besar kan family kteorg..time raye mmg mcm kereta api lah..hahaha!!best!!


walaupun raye dekat bandar..tapi suasana die same jek..asalkn ae ketupan lemah rendang serunding sambal kacang ummmpphh...mmg raye sakan lah..hahhaa!!sedap woo..


aku selalu kne bahan dengan kawan2 cakap aku nie orang trlalu bandar..sebab atuk aku tinggal dkt ampang kawasan yang strategik untuk g round mane2...sume dekat..hahaha!!lagi pun semua adik beradik ayah aku sume tgl d sekitar kay el..family aku je kt melaka...so..takde beza pun...rase mcm balek kampung gak la kan..selamat uma atuk aku name kampung melayu...so...kampung la kirenye..kahkahkah!!


aku raye dekat ampang..korang raye dekat mane pulak??


salam...

4 comments:

nabilah_2908 said...

la..sama la kita...sy pun beraya kt kg batu gak...

rumah nenek sebelah my dad dekat jer dgn rumah sy... tu pun tk bape kampung la...kt klebang besar...pg raya pergi rumah nenek..lepas smbhyg raya...baru gerak balik JB (kg batu) belah my mom

mmg tkde feel kg pun..tp bila saudara mara dh berkumpul...seronok betul...mau roboh rumah tu di buatnya... (^_^)



jom ke APA KATA HATI pulak,
AYAH..I'M SORRY

lya said...

lebey kuran je kita, mas.. nis ni, orang dari kl naik ke perak, kedah, perlis.. nis dari perlis, perak.. turun kl.. hahaha...

nasib baik tahun ni balik swak.. merasa la jugak balik ke "kampung". itu pun masih dalam area bandar..

Eh, korang jangan ingat sarawak tu hutan OKEH? Kampung nis tu dua tapak je dari bandar! tapi still ada suasana kampung... itu yang best tu.. hehe..

farahh said...

ceitt ayam.. gua syak bek lu buat pop up komen. kalau tak gua malas nk komen dh..


thn lepas gua raye kat johor, kg seblah mama gua.. maybe thn ni rase mcm nk raye kt teluk intan. blah mak mentua gua plak. ekekekek xD

syAzAnA said...

haha. sian ko yam. hehe. aku raya kat kampung. mula2, raya kat rumah lu, then, baru lek kampung. hehe. wee~