Pages

Saturday, October 9, 2010

kena tangkap khalwat....

assalamualaikum.....


pic hiasan....


kena tangkap khalwat???ouchh...biar betul???panas juga tajuk hari ni..dah la memang tengah panas nie..hehe...ok lah straight to the point...korang pernah kene tangkap khalwat tak??opss..soalan laser....hahahaha!sape je nak mengaku die pernah kena tangkap khalwat ye dak? 


tapi issue yang aku nak bangkit kan pada hari nie yela hendak berkongsi cerita atau kisah2 benar yang pernah ditangkap khalwat...sama ade diserbu dengan betul atau tidak..korang paham tak?hehe...


***************************

kisah pertama....

Hari Isnin lepas.. Uncle ke Shah Alam dengan isteri atas urusan peribadi....
Lepas selesai urusan tuh.. Uncle gi la PKNS..... dan sambil beli sikit barang utk bawak balik...
..Masa tuh dalam kul 2 petang....

Kami berdua amik keputusan untuk berehat sekejap di Tasik tersebut sebelum balik

Dalam masa 15 minit ke 20 minit tengah kami berdua berehat... kami di datangi 3 pemuda...

ASSALAMUALAIKUM
DAH KAWIN?

Terkejut juga Uncle di buatnya sebab ia datang dari arah belakang.

Uncle tak jawab soalan dia.....

3 Kali di tanya.... Dengan nada keras.....setelah Uncle tak jawab....

Uncle jawab.. Nih ka pencegah maksiat... Kurang ajar... Dah la tak perkenalkan diri...Main sergah... Nih isteri saya... Apsal....?
Mintak Ic....

Maaf lah.... korang tak perkenal diri... patut ka aku bagi IC kat korang....

Masa tuih ramai orang tgk aku bertekak dengan pegawai *toot* tuh..

Aku blah gitu jaa.....
Baru padan muka diaorang....


Tak paham betul aku... apsal diaorang approach cara gitu....takder adab.....skang... HAMBIK ko...Tak tau la itu JAIS ke... ataupun kaki skodeng
****************

kisah kedua:

kisah ini kisah benar sahabat kepada sahabat aku...

pada satu hari..kawan aku punye kawan nie, faris (bukan nama sebenar) pergi lah berdating dengan awek die, ina (bukan nama sebenar)..macam comel jek guna "bukan nama sebenar"...hahaha!ok back to the story...nak dicerita kan disini..mereka pergi lah berdating dekat tepi pantai...jam dah pukul 6.30 ptg..disebabkan awek faris nie suke sangat tengak matahari terbenam maka mereka pun duduk lah di kerusi yang disediakan di situ..

duduk2 sambil melihat kanak2 berlari..bermain air..tak kurang juga cik pakwe dan cik awek laen yang berdating dekat tepi pantai tuh...family yang berkelah..tengah menyediakan arang untuk buat bbq kot..

dan pada pukul 7.15 ptg maka usai lah mereka tengok matahari terbenam..masa tuh pun dah nak senja..so dah nak gelap lah tepi pantai tu..maka faris pun mengajak awek die balik..sebab dah nak maghrib..niat hati ingin menunaikan solat maghrib di surau yang berdekatan..tat kala mereka mahu berjalan ke arah kenderaan mereka(motor je pun..haha), mereka telah disapa oleh seorang pak cik..

awak buat ape dekat situ tadi?dengan mengacuhkan touch light..

faris pun menjawab...kami tengok matahari terbenam pak cik...kenapa?

aku nampak korang berdua-dua an dekat situ tadi..dgn nada yang keras..

kenapa?ada masalah ke?kami tak buat ape2 pun pak cik...

jangan nak menipu..aku nampak korang berdua..mana IC?

faris: pak cik nampak kami buat ape?saya tak nak bagi IC saya...sambil berjalan terus ke arah motornya...

pak cik tersebut terus mengikut faris ke arah motornya..

mana IC??!!aku panggil budak2 kampung mati kaw kene nanti!!pak cik tersebut sudah mengamuk..

faris: pak cik...kami tak buat ape2 pun..kenapa pak cik nak marah2 nie..laen lah kalau saya beromen dengan awek saya nie...saya nak balek lah...assalamualaikum...sambil mengeluarkan helmet..

pak cik nampak bayang2 kamu berdua!!kaw jangan nak lari..

faris: astagfirullahalazim.......

pak cik: kepala hotak kaw astagfirullahalazim???!!kaw tunggu sini...tunggu budak2 kampung datang...mati korang!korang dah malu kan kampung aku!

faris: pak cik tak ade bukti kami ade buat maksiat...(masih bersopan)..tadi ade je couple2 laen yang duduk situ..kenapa pak cik tak tahan mereka pulak??

pak cik: itu petang tadi!sekarang dah senja...!!petang tadi tak ape!(huh..??petang tadi takpe??)

faris: subahanallah...ape pak cik  merepek nie...sambil memegang helmet..

tiba2 pak cik tersebut merampas helmet tersebut...

pak cik: subhanallah pukimak kaw!!babi!!dah buat maksiat dah malu kan kampung aku kaw nak pergi macam tuh je!!sambil menghayunkan helmet tersebut ke arah faris..

maka terjadi lah agenda pukul memukul...faris hanya menepis sahaja..mengenangkan awek yang ada disebelah maka die perlu menunjukkan ke macho an dia..



akibat tidak tahan melihat pakwe kesayangan dipukul teruk dengan helmet maka awek die pun mengeluarkan suara..

pak cik!!jangan lah pukul die lagi!!kami memang tak bersalah!!

apabila mendengar suara cik awek yang sayu maka faris yang baru hendak mengamuk mula reda..pak cik!!sumpah saya tak buat ape!!

pak cik yang seronok membelasah dengan helmet mula berhenti..kaw tak buat pape??aku nampak kaw duduk berdua!!

faris: pak cik kat tempat tuh ramai orang..ape salah saya dgn awek sy duduk amik angin tgok matahari terbenam??
pak cik yang tengah panas mule menghentak helmet di kepala faris..mujur lah faris sempat menghalang dengan tangan kanannya..

kemudian apabila pak cik itu kepenatan faris mula merampas heelmetnya semula...ikutkan hati mau saja die hentak pak cik tuh balik..kerana pak cik sudah tua dalam umo 40 an mcm tuh maka faris dengan sopannya meminta diri...

pak cik: kaw jgn datang lagi tempat nie!!kalau aku nampak siap korang!!

maka faris pun pulang lah bersama aweknya..tak sempat nak solat sebab dah pukul 8 bile pak cik tuh mule penat..

**************

wokeh...sekarang ape pendapat korang??adakah cara penangkapan yang cube pak cik nie buat betul??mengikut cerita kawan aku tuh..pada pendapat aku..pak cik tu patot  tanye dengan sopan...bukan mengamuk..jage name kampung bagai..bukan nak hina tapi kalau korang tgok ayat2 yang die keluarkan oleh pak cik tuh kadang2 macam bukan org islam pun ade juga...

lagi satu..pak cik nie mungkin kaki skodeng..entah lah...kesian gak aku dengan kawan aku nie..depan awek tunjuk macho...depan aku mule lah sakit situ sakit sini..hahaha!

ouhh..sebelum terlupe...selang beberapa hari lepas kejadian tersebut rupe2nya pak cik tersebut telah membuat report di balai polis..hal tu kawan aku tahu pun sebab ade kawan die keje polis so terkejut tengok name member naik..

kawan die polis tuh terus pergi ke tempat kejadian jumpe dengan pak cik tersebut..dan korang nak tahu ape..pak cik tuh sebenarnya seorang penagih dadah...patot lah mengamuk sakan...rupe2nya nak pau duit..nak beli dadah..kalau si polis tuh tak pergi soal pak cik tuh tak lah faris nie tahu pak cik tuh memang sengaja nak pau duit dorang...

akhirnya setelah berbincang..pak cik itu pun menbatalkan report yang dibuat..faris dengan rela hati tak nak buat saman malu..kerana kejadian itu telah di saksi kan ramai orang..

yela dekat tempat ramai orang pun pak cik nie nak wat hal..dunia...dunia...

sekarang kawan aku takut nak dating dekat tepi pantai...nak pergi dating pun dah cuak..rambut same hitam..hati laen2...betul kan...nampak je alim tapi penagih..

astaghfirullahalazim....


Cara yg lebih sesuai:
  • Beri salam cara sopan
  • Perkenalkan diri dan tujuan (mintak maaf dulu).... sambil tunjuk kad kuasa. Sebaik2nya pakai uniform rasmi
  • Tanya hubungan pasangan tu. Seboleh2nya tak perlu mintak dorang tunjuk surat/kad nikah, memadai dgn pengakuan mereka. Biasanya org buat salah ni dia menggelabah dan cakap pun dah tak tau nak cover. Dalam video youtube tu, kebanyakannya terus mengaku takde hubungan suami isteri. 
  • Bergantung pada kes, biasanya memadai dgn beri nasihat agar tidak duduk berdua-duaan dlm keadaan menimbulkan fitnah. Bagi kes yg mmg over spt bercium2, peluk2, bukak2 baju ka, duduk celah kangkang ka..... yg ni boleh consider la utk tahan or kuar saman
  • Sepanjang proses ni perlu berlaku sopan dan profesional
nota kaki: kawan aku dah mengalaminya...korang bagaimana?ade pendapat?jangan segan2 bagi pendapat...

assalamualaikum...

10 comments:

suffer8zine said...

yg (bukan nama sebenar) tu kau ke? wakakap

myra idora frozzy said...

nak tegur biar dengan cara berilmu..
hormat org lain, dan org lain akan hormat kita. kes pakcik tu.. mmg x patut... mungkin dia terlampau gelojoh nak membentras gejala ni.. sampai x pertimbangkan unsur2 moral dan adab sopan kita bangsa melayu.

:)

myra idora frozzy said...

nak tegur biar dengan cara berilmu..
hormat org lain, dan org lain akan hormat kita. kes pakcik tu.. mmg x patut... mungkin dia terlampau gelojoh nak membentras gejala ni.. sampai x pertimbangkan unsur2 moral dan adab sopan kita bangsa melayu.

:)

Mr. J pengeRindu said...

Bro , aku pernah mengalami perkara yang salam bukan sekali malah dua kali.. aku faham kerja Jais ni macamana biarpun aku bukan Islam tapi kekadang mereka meyapa dengan sangat kurang ajar.. pernah aku siarkan artikel mengenai kejadian ini.

izulman said...

Penipu tegar, siap mencarut lagi., ntah hape2x ntah atuk tu. =.="

~mAsItAh fUaAd~ said...

suffer: bukan aku lah...hadeii...=.="

myra: tuh la..bukan tak boleh tegur tapi biar ber adap sikit yedakk

mr j: entah lah..manusia kan

izul: hurm..pak cik tuh memang penipu tegar...

dansa said...

demmit..haha..kes pkcik tu mcm siot jek..cuak gak r kalau kene...nk pnggil org kmpung la ape la..ahha

~mAsItAh fUaAd~ said...

hahaha!pak cik tuh...aduhai..tak tahu lah..yang peliknya kate nak pgil org kampung..tapi org kampuung tak sampai2...

farahh said...

hahahaha! asl gua jadik cuak lepas bce. ;)

~mAsItAh fUaAd~ said...

bongok!!!!!!!!