Pages

Thursday, October 21, 2010

aku kena marah dengan awek orang..aku salah atau dia yang cepat marah?

assalamualaikum...


hari ini aku masih lagi bercuti..hehe..kelas dah habis, sekarang tinggal study untuk final exam saje..hehe...berbalik kepada tajuk diatas...ye..semalam aku kene marah dengan awek kawan aku...aku panggil kawan aku nie jat sahaje lah ye..die adik abg ipar aku..


ceritanya bermula diruangan chat FB....






aku:salam jat?ape khabar lame tak on9?
jat: w'ksalam...sihat..
aku:bagus lah...macam mane bahagia tak sekarang nie??(die baru je couple sebulan agaknye)
jat:erm...ntahh..tak tahu lah...
aku: jat ok tak nie?sihat tak nie?macam bad mood je..kalau tengah bad mood laeen kali je lah kite borak k?
jat: eh...sori2..jat ok je..tak badmood pun..
aku: eh jat takpe lah..jat pergi lah rilex2 dulu...nanti2 kite borak ok?
jat: jat ok lah..nak tahu satu rahsia tak?
aku: rahsia ape?bagitahu lah
jat: kejap ea....
aku: ok...tapi apa rahsianya?
jat: sebenarnya ini bukan jat....
aku: bukan jat?habis itu siapa?hantu?
jat: bukan hantu lah...ini awek jat..
aku: ouhh..awek jat yang namenye dayah itu ke?
jat/awek jat: ye...sy dayah...
aku: ouhh....(sambil berfikir)..kenape awak on9 FB guna jat punye?awak kan de FB awak sendiri...
jat/awek jat: kenapa tak boleh ke?
aku: entah lah..boleh sy bertanya?kenapa awak on9 FB jat?awak tidak percaya pada jat?cemburu mungkin?
jat/awek jat: lantak dia lah..tak kisah pun...
aku: lantak die?siapa dia itu?maaf sy kurang faham..awak tidak menjawab pun soalan sy
jat/awek jat: dia itu jat lah...
aku: ouhh..jadi..lantak jat lah ea...tapi siapa pula yang tidak kisah?
jat/awek jat: dua2 tak kisah..
aku: ouhh bagus lah kalau macam itu...
jat/awek jat: kenapa salah  ke?
aku: entah la awk...sy pun ade bf..sy pun ade email dan password dia..tapi..sy tak ada lah buka FB dia...buat ape sy nak bukak FB die kalau sy pun ade FB sendiri kan..awak ini tak percaya kan jat ke?
jat/awek jat: suka hati saya lah...mind your own business...
aku: hurm...awak dah berumur 21 kan...at least mesti ade matang sikit..saya cume tanya soalan simple je..kalau awak tak boleh jawab takpe lah...
awek jat: awak nak tahu pehal?
aku: wow..garangnya awak nie..rilex lah..sy tanya  pun baik2 kan..awak jgn lah marah...matang sikit lah k..
awek jat: mengata dulang paku selepih mengata orang dia yang lebih...
opss...terbagi pulak pantun ni...
aku: erk..maaf lah..sy nie buta pantun...hehehe..pape pun terima kasih..
awek jat:huhuhu...terima kasih?
aku: kenapa pelik ke?hehe..awak tak perlu lah nak marah2..awk tenang saje lah
awek jat: sy marah ke??opss...maaf lah...sy tak faham lah bahasa ayam..awak kan ayam giler...so..maaf lah ye...kokokokoko..eh2 dah pagi ke?bangun2 sembahyang subuh...hahaha
aku: ye awak memang tak faham bahasa saya..tapi tahniah awak telah mendapat degree dalam bahasa ayam..sembahyang subuh??sambil lihat ke arah jam..baru pukul 12.30...awak dah nak sembahyang subuh ke?baru pukul 12.30 pagi..biar betul?kalau awak nak pergi sembahyang subuh teruskan...
awek jat: huhuhu..biar lah...u sibuk nie kenapa?
aku: u?maaf lah sy tak reti gune i u ini...biar lah kte cume berpaksikan kepada awk sy..
awek jat: bukan i u tuh same ke maksudnye dengan awak saya??
aku: ye...tapi tak perlu lah i u...awak sy saje lah ye..
aku:erm..awk sy malas lah nak bertekak...senang macam ini je lah..sy minta maaf lah ye..salam..
awek jat: suka hati sy lah nak gne ape...awk nie kenapa?nak sangat ke kat jat tuh?nak rampas jat???
aku: huh?ape lah awak merepek ini...sy cume bertanya..awak dah mengamuk macam nie..lagipun sy dah ade BF buat apa saya nak jat?sy dah macam sedara dengan dia..
awek jat: yelah tu kan..entah2 nak jat...kenapa cemburu ke saya dengan dia?awak nak putuskan hubungan kami ke?
aku: astagfirullahalazim...sy tak sejahat itu nak doa kan kebahagiaan orang  lain...kalau awak bahagia dengan jat alhamdulillah..lagipun abg jat itu abg ipas saya..jadi..perlu ke saya nak kat jat sedangkan kami dah jadi saudara..
awek jat: islam rupenya awak nie..of couse i know.im his GF..
aku: memang lah saya islam..awak pun islam kan..yes you are his GF..so be mature please because jat is a mature person..
awek jat: sy memang islam...awak ni comel lah..hahaha!eh sy ikhlas nie..
aku:terima kasih susah2 je puji saya...sy tak mintak pun untuk dipuji..
awek jat: terima kasih?huhuhu...awak cantikkkkkk sangat...
(uit..perli aku pulak...sabar2..aku sedar aku nie tak cantik..)
aku: cantik?maaf sy tahu sy tak cantik...cantik itu akan pudar mengikut masa...cantik itu tidak akan kekal....
awek jat: tapi kalau muda2 dah tak cantik mesti dah tua lagi buruk kan...
(maen kasar nampak..sabar2..)
aku: mungkin...tapi mata orang yang memandang itu penting...muka biar tak cantik tapi hati biar cantik..betul tak?
awek jat: entah lah...suke hati u lah...
aku: hurm...jat tuh...seorang yang baek...tapi awak nie cepat marah..cepat panas..hehe..semoga berbahagia lah ye..ok lah sy pun tak nak cakap panjang2 lagi..assalamualaikum..
awek jat: patot lah jat tak suke dengan u...jat pun lemas dengan u..die cakap jangan layan u lagi...
aku: bagus lah kalau jat cakap macam tuh...u?awak duduk kedah kan..kedah dekat kampung ***** kan..tak perlu lah awak gunakan i u tuh macam orang bandar..hehe..saya undurkan diri lah ye..assalamualaikum
awek jat: ape salah ke nak gune i u?hurmm...
w;salam...

begitulah ceritanya...aku tak tahu kenapa aku boleh jadi setenang itu..mungkin kerana aku sudah melepaskan tension dengan pergi ke kem dan membuat semua aktiviti yang aku suke..

aku tak faham...

entah lah..aku pun tak faham kenapa sesetengah teman lelaki atau teman wanita suke membuka FB atau handphone pasangan mereka..adakah kerana ingin memastikan teman lelaki atau wanita itu tidak curang..jika ya..mengapa anda perlu bercinta jika tidak mempunyai kepercayaan kepada pasangan anda?ada sesiapa boleh bagitahu aku mengapa semua ni perlu berlaku..jika tidak melihat atau membuka fb dan handphome mereka tidak boleh ke?

nota kaki: aku bersyukur kerana bf aku tidak berperangai begitu...awek jat begitu anda bagaimana?ada pendapat?sila kongsikan bersama..

assalamualaikum..

13 comments:

d_tieah said...

Haha..
Im single..
Xde pe nak d risaukan..
N aku lbh sk offline chat..
Haha..
Kalo o9 chat pun, aku hanya nak chat dgn some1 je..
Tp dia?
Arghhhhhhh..
Lantaklah kan mas..
Mls dh nak fikir psl org lain ni..
Cool~

farahh said...

hahahahahahahahahahaha... gua macam kenal je meyhhh~~ isk isk isk ;)


babe, len kali tuka ah nme sket. kehkeh ;)


ala, biase lah tu babe, darah masih muda.. hikhik..


ermm, gua tadek fb, bleh tak gua bukak fb bf gua?? hikhik xD

~mAsItAh fUaAd~ said...

hoi aku tak cite pasal kaw lah ngokkk....sepak lu farah...
weh sayam lame lu xon9..rindu la same lu...lu on lah kemal punye wa xkesa asl lu tak meroyan..hahaha

tieah...hehe..ntah lah..biarkan je

farahh said...

hihi.. yelah sayam. bile2 aku on kemal punye fb ea.. hikhik xD

gua pon rindu ko jugak ayam, tadek sape nk humming kat gua.. lu je mampu buat cmtu. KAHKAH!


;D

~mAsItAh fUaAd~ said...

hahaha!dem betei..bile plak aku humming kat kaw..lempang laju2 kanggg...nt on9 bgtau ea...lap u

izulman said...

one word: pathetic

~mAsItAh fUaAd~ said...

yup...

eiela said...

tak suka org kacau privacy orang lain. biarlah dia nak buat apa pun, kita buat hal sendiri dah lah.

~mAsItAh fUaAd~ said...

lantak die lah kan..hehehe...entah..manusia..rambut same hitam..hati laen2

rossoneri said...

dari apa yang dia chat dgn kamu tu,mcm budak sekolah je..huhuh.. klakar lah..kalau sy,sy gelakkan dia je..tiba2 menggelupur je..heheheh..

hmmmmm,spanjang sy hidup ni,kwn2 sy smua tau password fb/email bf masing2..masing2 check,then carik point tuk gado..entahlah..kdg2 tu kita rasa dorg saja nak timbulkan isu gado sbb nak eratkan silaturrahim..hahah..

~mAsItAh fUaAd~ said...

hehe..ntah..rase jugak mcm tuh..gelak diam2 je lah..haha!
sengaja cari point untuk gado?motif??hurmm..xbest r gado pasal bnde remeh..bosan..

safiyyahosman said...

dem!!!aku boleh bca smp habis..ahaahhaha..kalau aku minah tue dah kena dah..ahahahahaa


well aku pun bukak fb tunang aku..tp xada la pernah menyamar mcm org saiko..ahaaha..apa yang aku xsuka aku trus deleted..ahahaa...

tp hf sgt jrg check..

~mAsItAh fUaAd~ said...

hahaha!tahniah lah piya!!mane lu hilang hah..dah lame xon9...

laen orang laen carenya kot piya..myb die jenis manusia mcm tuh...who knows...

pape pun thanks..hehehe