Pages

Sunday, January 30, 2011

its holiday baby!!new place..UiTM kampus Bandar Melaka!!

assalamualaikum..


yeaaa!!cuti!cuti!cuti raye cina and cuti mid sem sekali...best kan!kan!memang best kalau this sem aku ade 8 subject...then lapan- lapan subject tuh lah ade asgmnt yang kena hantar lepas cuti nie..seronoknye!!!ok tipu...ghee


sejak aku sambung dekat UiTM kampus bandar melaka nie...ermm..agak mencabar jugak lah...dah kate kampus bandar kan...so memang betul2 tengah2 bandar lah kampus aku...tanpa pagar..tanpa hutan2..semuanya banggunan2...
ta daaa!ni lah kampus uitm melaka!
welcome semua!!
ohh ya....kampus aku tu terkenal dengan kampus OVERSEA...kenapa??sebab sejuk yang amat...bak kata lecturer aku...suhu dalam bangunan tuh boleh mencecah dari 10 darjah Celsius ke 5 darjah Celsius..


plus...kalau pengarah kampus ade dekat office die secara automatic pak guard atau orang maintenance kuat kan lagi aircond seluruh bangunan tu..so korang boleh bayang kan macam mana student2 kt situ beku kalau duduk dalam kelas lame2..ghee..so...bila dah sejuk macam tu dah jadi pemandangan biasa lah kalau nampak ade budak pakai sweater macam orang pergi oversea sweater berbulu bagai..tebal gila-gila punye sweater..pakai baju berlapis-lapis..kadang-kadang tengok macam kelakar..tapi kalau tak pakai mcm tu tak ke setiap 5 min nak g toilet jek...susa..susa..ghee


ini kelas..ghee
hah...aku nak cerita pasal kelas pulak...kampus aku ade 16 tingkat..tingkat 4 ade surau lelaki/perempuan, cafe, pusat pelajar( tempat lepak2 tgok tv pun boleh) dan auditorium atau dewan kuliah besar..fully equip)

tingkat 5 pula ada dewan kuliah..so..sebesar2 dewan kuliah lah ade dekat situ..dekat tingkat 6 hingga tingkat 9 kelas untuk student course business management..cos tu banyak cabangnye..marketing..international business..business biase..insurance..and then ade student dari course tourism and office management pun sekali dekat  floor 6-9 tu...

pada tingkat 10 hingga12 adalah lab IT and library..library ade dua..satu dekat tingkat 1 lg satu dekat tingkat 12..library die..tak de lah besar sg tapi bagus lah..cukup untuk student..and high tech and full equip jugak..ghee..


library nie best..ade meja study for individual..so boleh la fokus!

kelas untuk student course accounting memang di sediakan khas dekat tingkat 13 dengan tingkat 14..so kelas aku amat lah tinggi dari tanah..gyhaha!gayat bila tengoh ke bawah..bak kate kawan aku nampak kereta dengan orang macam mainan jek..kecik je semua..


move on to the liff!!ouhh yeahh...kampus nie ade lift...ghee..actually ade 4 lif..but lif bomba aka lif staff and lecturer sahaje..jangan ingat 4 lif nie mampus menampung 3 ribu lebih student dekat sini!!kalau dulu datang lambat lec tanye kenape lambat boleh la jawab overslept ke..parking kereta tak ade..bla bla..tapi kalau dekat sini ade alasan baikk punye...LIFF JAM!gyhaha!kalau buat alasan tuh confirm lec pun tak leh nak cakap ape..mane taknye dorang pun berebut nak naik liff..


but..if dah lambat tahap gaban punye kan...terpakse lah naik tangga..kalau setakat naik smpai tingkat 5 boleh tahan lagi...tapi kalau naik sampai tingkat 13??mau tak cukup nafas..aku sampai tingkat 6 dah semput..naik tingkat 10 lutut dah mengigil..sampai je tingkat 13 amik kaw masuk je kelas muke  xde nak pucat lagi..nafas mmg tak cukup..kaki mcm nak tercabut jek!gyhaha!


so bila dah kena panjat tangga tuh macam2 lah name yang keluar dari kepala otak nie..hell stairs..stairway to heaven!!mcm siot jek..gyhaha!pape pun semuanya kenangan kan...it all worth it!susah tak susah nak survive dekat sane..kita semua kene pandai adapt lah kan..


nota kaki: kalau nak rasa lagi best turun lah tangga dari tingkat 13 sampai bawah..tengok lah korang boleh pening muntah2 lepas turun..gyhaha!


assalamualaikum





9 comments:

shahirahkhairudin said...

aaa.. hye junior !!
oh i miss this place very badly. UiTM KBM adalah kampus paling best. suka library, suka kelas yang mengadap laut. btw, u amik accounting ek? kalau jumpe dr loo ern chen, say hi untuk sis ek..

Azuan said...

ak jrg pergi library..hahaa

~mAsItAh fUaAd~ said...

shahirah: ghee..dr loo tu selalu dtg awal kan..insyaAllah but this sem dr loo tak ajar org lah..tgu next sem lah..ghee...rindu ea kampus...dtg r..then buat keje gile naik tge..gyhaha

azuan: hoi lib adelah tempat palinggg best..gyhaha!aku dtg sane bile gap kelas jauh je pun..n kalau ade quiz or test..hikhik

zool said...

OO UiTM Kampus Melaka ye.. memang best la lepak tengah2 bandar tu...

~mAsItAh fUaAd~ said...

ghee..best gak lah...dekat gan segala bagai..tesco jusco mahkota parade dataran pahlawan..boleh je lari kejap g tempat2 tuh kan

Mohd Fitri said...

Kalau pelajar UiTM kampus induk tinggal melaka, boleh guna library sini tak? haha

~mAsItAh fUaAd~ said...

kampus induk??mane??

shahirahkhairudin said...

induk tu shah alam sayang..

aaa.. tu la rindu.. aa takmo nek tangga.. rosak heels.. ekeke.. dulu sanggup masuk kelas lewat semata mata sbbnak tunggu lif

~mAsItAh fUaAd~ said...

shairah: uikk..tgh wat master ke skg nie?hehe xmo ke?alah ape salahnye naik tge..mencabar sikit...gyhahaha