Pages

Monday, December 6, 2010

selesai sudah majlis nikah..tapi macam nie ke orang jengka buat majlis kahwin??

assalamulaikum...


wahh..dah lame tak update blog kan...hari ni aku nak cerita..abang aku dah selesai bernikah dengan beloved wife die...ahh comel gile...hari jumaat lepas aku dan family2 aku termasuk lah kawan2 mak aku pergi ke felda jengka 14 ke rumah pengantin perempuan..majlis nikah malam lepas kakak ipar aku khatam al-quran..rombongan kami seramai 20+ orang pergi..mereka dah siap sewa kan homestay untuk rombongan kteorg..tapi disebabkan ramai sangat terpakse lah mak aku sewa kan bilik hotel untuk sedara2 aku..ghee..meriah betul bagi pihak kami..


dua kali lafaz baru SAH...nervous abang aku..gyhahaha


mari tgok pic seterusnya mau?ahh korang tak nak pun aku nak tunjuk jugak...haha








  bagi pihak keluarga aku memang meriah sebab ramai cousin2 gan kawan2 mak aku..konvoi ramai2..berderet kereta..sesat pun same2,,,hahaha!ye kami sesat nak pergi ke jengka..semua tak pernah masuk felda..so..not bad lah kan felda nie sebenarnya..cume banyak pokok kelapa sawit je..haha..

  cume yang kami agak pelik...serius pelik...sambutan orang kat sana..felda..kawasan kampung mesti lah ramai orang datang bukan..tapi entah kenapa dekat sana cuma ade 3 khemah je yang didirikan..rewang2 takde..makanan tak dihidangkan untuk rombongan pengantin..kami makan secara buffet..nak makan ambil sendiri..paling pelik mereka bagi kami pinggan polisterin sahaja!!

omg! serius kami semua terkedu..lauk tak payah cakap lah..simple..3 lauk sahaja..masa malam nikah lauk ade dua je nie sahaja..nasi tomato ayam masak merah dan alca...apekah??macam tu ke orang felda jengka sambut pengantin dan rombongan?

entah lah..kami semua hanya boleh cakap mungkin mereka sambut macam tu kot...mungkin adat kat sane macam tuh kot...asalkan majlis selesai syukur alhamdulillah...

pergi mana2 pun ade kenangan bukan?ini adalah kenangan untuk kami semua...mak cakap takpe lah kalau orang sebelah perempuan buat simple tapi rumah kita biar meriah..yup..rumah aku selalu meriah..sampai tak larat nak layan sape2 datang...

akhir sekali...sesiapa yang nak datang rumah aku masa majlis dekat sini jemput lah dtg ye..11/12/2010 ok?

nota kaki: betul ke orang felda sambut pengantin mcm tuh..kalau ade yang lain korang kongsi lah yup..
salam...

7 comments:

ada mokhtar said...

mcm tu ke majlisnya... xpernah pergi kenduri org felda, tapi masa majlis bertunang pernah la.. meriahnya bukan main je.. yang paling best cakap jawa...

~mAsItAh fUaAd~ said...

erm,...entah la...tapi mmg sunyi gile majlis tuh..mcm buat kenduri biase je..enth pelik r

Miss Shizu said...

salam...

aku org felda...felda raja alias kat n9..stakat nh la kan, majlis2 kenduri kawen kat area2 kawasan aku + n9 selalunye memang meriah..ader rewang, pastuh ta penah ag ah pakai pinggang polisterin...selalunya kalau ader rombongan pihak yg anta, kitorg akan letak dua org @ lebey tuk smbut pastuh ajak makan bwh khemah...layanan memang tiptop...bukan nk tipu..tp kenyataan kat area sini...nh yang aku ley kate la sebab kat tempat aku mcm nh...

~mAsItAh fUaAd~ said...

hurmm tuh la..myb dekat jengka mcm tuh kot...entah r miss..best kan kalau meriah mcm tuh..

Anonymous said...

xpe laa, yg penting nye nikah.... ikut kemampuan depa kot tue... klo nk tnggu meriah mcm yg diidamkn nnti x kawen2 la plk, asyik kumpul duit je.... lg teruk klo berhutang sbb nk meriah...

~mAsItAh fUaAd~ said...

adeh...ade lah something yg aku xcerita anon...tapi tak logik lah kan..org kampung pun wt meriah tau..walaupun bajet sikit je..pape pun thanks ye anon

kem said...

abg ko kasik duit antaran ckit sgt kot..mcm tu la layanannye
len kali kasik la 4juta

wakakaka