Pages

Thursday, September 15, 2011

Mane aku menghilang? (11 sept 2011)



Assalamualaikum…

Mana aku menghilang dah lame tak update blog ni kan..ghee..sebenarnya hari ini dah start kelas..aku nak bagitau korang ni aku dah duduk rumah sewa..!ghee..last sem aku duduk rumah je..yela..belajar dkt Melaka..rumah pun dekat Melaka..ghee..untung kan..ramai tanya aku kenape duduk rumah sewa lak ni kan..dah la rumah dekat je..

Yela aku tengok jadual aku this sem semua balik petang..tak petang malam..alahai..pointer aku last sem pun teruk jugak kan..bak kate lecturer biasa lah budak account memang pointer tak berapa nak tinggi sbb semua subject tuff…duhhh…memang tuff pun…tension je aku bile tengok jadual..kehkeh

Jadi! Mak aku suruh aku duduk rumah sewa lah..kebetulan pulak uitm bandaraya Melaka ni erkk…salah2…sebelah kampus aku ni ada buat apartment yang kononnya uitm bandaraya Melaka nak beli untuk jadikan kolej budak perempuan and kolej budak perempuan yg lama tu jadi kolej budak lelaki..alkisahnye lah…

tapi…bila seminggu dua sebelum kelas start dengar lah ura-ura yang bangunan apartment yang baru dibina tu bukan uitm punye..meaning orang lain yang beli..pihak yayasan Melaka lah yang beli and nak sewakan pada student2 uitm lah kn..jadi banggunan tu tak jadi lah kolej..dgn itu tak ada rules mcm kolej uitm yang biasa lah kan..kehkehkeh…jeng jeng jeng…
apartment yayasan melaka
bile semua student dgr je tak ada rule mcm kolej yg lain kemain lagi ramai yg nak sewa..satu sem RM700..one month 150..ada 16 tingkat..satu tingkat ada 8 rumah..satu rumah 5 bilik jadi ada 10 orang lah ada 3 toilet and 2 shower..fuhh…siapa yang tak nak rumah sblh kampus je…so mak aku last minit pun ckp suruh aku sewa dkt situ..procedure nak sewa tuh xpyh ckp lah..kang pnjg lak cite..

setakat 3 hari menetap ni aku kenal roommate aku je lah..housemate semua aku tak kenal..salah aku jugak tak bertegur dgn housemate yang lain..pemalu tahap gaban..tu yang payah tu..sabar je lah…kalau dah segan tu memang duduk diam berkurung dlm bilik je lah..gile ke tak gile tu..

sejak duduk rumah sewa ni aku tak boleh nak on9…yela bukan ade wifi pun dkt sini..nak tak nak kne beli broadband lah..ppffff…tak pernah2 gune berukband dah terpakse guna…nanti bile dah dpt berukband aku update lah entry ni…
assalamualaikum

4 comments:

visiblysmart said...

salam..sy bdak kolej cosmopoint melaka ....dkt je dgn bgnn topic kak ckp ni...btul ke bgnn tu jd umh sewa?

hadi hadibeadedbag@gmail.com

Cik Laure Weng said...

x lama lagi saya pulak duduk situ.. ntah mcm mana lah.. x sabar.. di jadikan cerita dpt uitm melaka..

~mAsItAh fUaAd~ said...

laura: dpt KBM ke?ouh nice...welcome!

faiz razali said...

Slm tumpang tanya... Lelaki bole sewa ke? Klu bole bg tau mcm mn nk apply kt sn? Tlg ye bg maklumat kt fb sy... pm sy di www.facebook.com/izukikun terima kasih