Pages

Thursday, June 2, 2011

gambar muka zaman batu aku...

assalamualaikum...


gambar muka zaman batu aku...kahkah!adehh..beberapa minggu yang lepas..erkk..lupa lah bila...kawan aku dari sekolah rendah plus sekolah menengah buat aku terkejut beruk...kawan aku (azrin) tag gambar aku masa aku sekolah rendah..ya allah..........punya lah terkejut aku...haha!


but seriously...aku sebenarnya dah lupa sangat macam mana kehidupan masa aku sekolah rendah..bila tengok gambar-gambar tu semua serious tak ingat..dan dah tak kenal...hanya segelintir je yang aku kenal..entah kenapa otak aku ni boleh tak ingat..haih...so bila dah kena tag baru lah jumpa balik kawan-kawan sekolah rendah aku..tengok gambar masa kecik2 dah tak ingat inikan masa dah besar..


dah lama kami tak berhubung..maklumlah..zaman 1996-2001 mana ada budak2 sekolah guna handphone kan...bukan macam budak2 zaman sekarang ni..semua ada..sampai salah guna kemudahan yang diberi..ish2...eh!berbalik kepada cerita aku tu...dulu sebelum habis sekolah mesti lah kalau budak2 perempuan ada buku 555 atau buku diary kecik....pergi dekat sorang2 kawan minta nama alamat biodata mcm2 lah kan..hahaha!aku pun tergolong ye..harap maklum...tapi hampeh semua dah hilang..mana ntah buku2 tu pergi..


kenangan aku dengan kawan2 aku dulu yang aku ingat...erm..kena rotan dengan cikgu azlina cikgu BM aku..sebab markah teruk dari yg dia target..so berapa kurang dari target tu itu lah jumlah kena rotan..gila kan...kalau 20 markah hilang..20 kali kena rotan..budak-budak zaman aku lasak2..kena rotan boleh senyum..padahal berapi tangan..memang terbaik....hahaha!


pape pun mereka-mereka dah plan nak buat reunion...jalan2 makan2 having fun..cuma tunggu je lah bila..harap2 aku dapat ingat lagi nama mereka2 yang aku dah lupe...hopefully...hehe... 


hah..nak tengok tak gambar aku masa sekolah rendah...


AMARAN: sebelum anda lihat gambar tersebut sila duduk di lantai..kerana khuatir anda akan jatuh tergolek2 sambil mengelakkan gambar saya..kehkehkeh..


yg dalam bulatan merah itu aku







kesimpulannya....
1. tudung aku tak boleh belahh...........hahaha!aku rasa gambar2 ni semua masa darjah 5 atau 6 lah..masa tu baru belajar pakai tudung..

2. kulit aku cerah sikit dari sekarang yang agak gelap..atau amatttt gelap..hahaha!

3. dulu aku kurus dari sekarang yang dah banyak lemak di merata badan...ahaks

4. ape buruk gile muka aku..aku pun tak tau...

p/s: hehe..kelakar gila tengok gambar dulu-dulu..tak ingat lak..dulu-dulu dah ada orang guna kamera..lagi-lagi budak-budak zaman kami ni hah...hehe..

siapa-siapa rasa nam mengutuk atau memuji which is memang tak lah nak puji tu ples drop your comment...hahaha!

assalamualaikum semua.....










4 comments:

safiyyah osman said...

hahahahha..oppps!tergelak..awat hg suka dok kt cerok2 time snap gambar?hehhe

~mAsItAh fUaAd~ said...

siot ang..mane ah aku tau..tak ingat kot...hahaha!

ASaDa RyutaRo said...

gambar2 lama camni la baru nostalgia. muka innocent lagi time ni. hahahaha..

gambar sekolah rendah saya semua dah hancur kot. ada tu ada, tapi kebanyakannya dah rosak.

~mAsItAh fUaAd~ said...

hahahaha!innocent ah sgt....kehkehkeh