Pages

Friday, February 18, 2011

orang melayu pun beli no ekor!!

assalamualaikum....
amboi pak cik...pakai baju melayu lagi tuh....
ape lah nak jadi dengan orang melayu sekarang ini...berjudi..buat maksiat..buat itu buat ini..kadang2 terfikir juga dorang ni orang melayu tetapi bukan islam ke atau setakat melayu tapi tak islam sangat lah...


ok aku nak cerita pasal orang melayu macam kita ni beli no ekor...biasa lah kalau kelas aku habis awal aku akan balik naik bas..yela kampus dengan rumah tak jauh sangat lah..semua kemudahan ada..so..mudah...dah naik bas tu confirm ah sebelum balik pergi jalan2 dulu kan..ghee...


naik bas..pergi melaka central then ape lagi pergi lah mcd dekat situ...bantai mcflurry oreo....ahh..sedap2...pastu jalan2 usha2 tudung..ahh..dah nampak tudung mula lah lepak lame2 kat kedai tu sampai kakak tu pun naik menyampah...gyhahamurah-murah kot..cantik lak tuh...ghee...


then naik bas balik rumah..kalau naik bas bukannya bas berhenti depan rumah ye dak..lgpun biase lah kalau duduk taman mesti lah ade rumah2 kedai dekat depan...so..boleh dikira rumah aku ni memang strategic ahh...ade KFC, PIZZA HUT, public bank, CIMB bank, hotel bajet, 7E, klinik..pusat tuisyen...macam ah..semuanya depan rumah jek..ghee.seronok kann....tapi..celah-celah kedai tuh semua ah ade kedai TOTO...


tau ape kedai toto tu??bukan toto cadar katil semua tu ok..TOTO tuh no ekor...nak balik rumah kene lah redah kedai2 tu semua...lalu lah depan kedai tu..amboi...ramainye orang cina gan india beli no ekor...kertas kt lantai bersepah2..dalam hati aku cakap haihh ape lah nak jadi gan orang- orang nie...nt mati masuk neraka...hahaha!jahat kan aku...


elok-elok je aku habis fikir macam tuh bagus je sorang pak cik ni keluar dari kedai tuh..siap check-check lagi no die tuh....perghhh...terkesima aku..cewahh...so aku jalan slow2..try usha mana lah tau ade lagi ke umat muhammad yang suka duduk dalam tuh...tuuudiaaaa....seronok duduk tulis nombor.....haih....


aku ni bukan nak cakap ape...aku ade teringat ada orang bagi tau aku..berjudi itu haram...lagi-lagi kalau duit judi itu kita buat tanggung anak bini punya makan...kesian keluarga dia...tak pasal2 makan duit haram..kalau ye pun nak tanggung family cari lah kerja..berdoa lah..sabar lah..ada rezeki allah dekat mana...maka dengan itu...cewahh...aku nak cakap kat korang ni...berhenti lah berjudi..beli no ekor tuh semua...tak berbaloi tau??berdose ade ah...


p/s: aku dah lame tak hapdet kan..sori yek..ghee...

3 comments:

syAzAnA said...

ade gak kannn? dem ahh. skang nie ade jeh melayu minum arak bagai.

dunia oh dunia.

Nour Akmal said...

dh biase dh ni..
tak ada kesudahan..

www.jarijemariemas.blogspot.com

~mAsItAh fUaAd~ said...

syaz: hurm tu ah..teruk lah weyh....bila fikir2 kesain anak bini die..buat cuak je nak kawen takut salah pilih suami..ghee..

nour: tapi kita kne bagi dorang kesedaran...ini dunia akhir zaman...