Pages

Sunday, June 27, 2010

bibik......

assalamualaikum.....


hurm..hari ni dah masuk hari ke 4 aku jd bibik...bibik di rumah sendiri lah..hehe...jgn mrh aaa..bukan ape..mak dan abah pergi pahang..temankn along..btw..along dah kawen ok..hehe...hari khamis lepas along buat operation kt hidung..along kate xtahan sebab resdung kot..ntah lah..aku xtau..yg pasti mak aku g sne g teman diie kt hospital..


tak smpai satu hari anak buah aku msok hospital plak...auni nabilah namenye..bru umo 3 tahun..demam panas dan lelah..kesian..kecik2 dah ade asma..hurm..dpt lah die sebilik gan mak die..(along aku lah)...cian die..aku kt uma nie plak..adehh...pening..pusing..sume ade...yela bibik xde lesen an..hihi..


kne bangun awal kejut adik g skolah..wt sarapan..kemas uma..masak..kemas ag..then bru lepak2 tgok tv ke on9 ke..haih...rutin harian..bkn ape..kakak aku keje so xdpt nk jd bibik..aku lah jd bibik dorg...nk msak bg mkan ank2 ayam nie bkn senang..byk cikadak lak...xsedap lah..masin lah..tawar lah..haihh...bising lak..


abg n kakak aku bz..so aku lah penganti mak kt uma..penat gileee...baru ku tau npe mak slu bebel psal bende kecik..sebab bende kecik 2 lah spatotnye kte wt so xya lah mak wt...ermm..geram tgok uma aku nie..pg dah cntik2 kemas ptg dah sepah balik..alamak..sabar je lah huuu....


kdg2 aku duduk sorg2 terfikir lah gak...naseb baek mak aku dah ajar aku care2 nk kemas ruma n memasak dari kecik ag..dari umur aku 13 lah kot...dalam anak2 mak aku 9 org aku yg no 6...5 perempuan 4 lelaki..ramai an..hehe...alhamdulilah aku n kakak aku sume reti kemas uma n memasak..cume adik bongsu aku lah xreti...yela..anak bongsu kn..mak manje gile..kadang2 rase xadil wooo...mane xnye..ble adik aku xwt keje mak aku diam je..ble aku xwt keje die punye bising.....ahh...nak rase org melake punye bising korg dtg r ruma aku..comfirm lari weh..hahaha!!




naseb baek aku nie melaka celup..haha!!aku lahir kt peneng ok..smpai muke pun gelap mcm anak mami..hehe..so mulut aku xde r mcm mak..bising..lebih pd abah..pendiam sikit ble gan org tua..gan kwn2 riuh mcm xpnh jmpe setahun..hihi...


ok lah..dah nak maghrib...
assalamualaikum..



1 comments:

princeduyong said...

slamat membibikkan diri...